• Compromís lamenta que el regidor d’Educació no vulga arribar a un consens per plantar cara a la Conselleria 

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “no ens esperàvem l’actitud del regidor d’Educació, Ignacio Gabarda, en el ple de gener davant la nostra proposta d’exigir a la Conselleria que Paterna puga incrementar l’oferta pública de Formació Professional (FP). Lamentem la seua falta de voluntat política perquè no estàvem demanant més que un posicionament contundent de defensa dels Instituts de Secundària públics davant la Conselleria d’Educació que està afavorint més als centres privats i concertats”.

“Així, atenent al compromís que poguérem traure-li al regidor, de convocar un Consell Escolar Municipal per a tractar l’oferta pública de FP a Paterna, hem exigit eixa convocatòria urgent i que a l’ordre del dia s’incloga el diagnòstic de la dita oferta pública de FP i el diagnòstic de la FP Dual a Paterna”.

A més a més, “volem que el Consell Escolar Municipal faça una valoració de la moció que presentàrem al ple, i que recollia les demandes de l’IES Henri Matisse i l’IES Peset Aleixandre, i del text presentat pel PP que no l’haviem vist prèviament al ple. Volem que siga el Consell Escolar qui complete totes les propostes, per tal de dur-lo consensuat al ple de febrer i que l’oferta pública de FP a Paterna tinga un suport de l’equip de govern. Suport que fins ara sembla que ni està ni se li espera”.

Ramón recorda que a Paterna “només tenim públic el Cicle de FP de Grau Mitjà de Laboratori d’Imatge, que s’estingeix enguany, i que en el seu lloc exigim a la Conselleria que implante el de Video DJ i So, per tal d’amortitzar la infraestructura i l’equipament existent, a més d’evitar acomiadaments en el professorat”.

D’altra banda, “l’IES Peset Aleixandre té demanat des de fa més d’un any el cicle de Laboratori i el de Tècnic Superior en Control de Qualitat, ambdós de la branca de Química, i la Conselleria encara no s’ha dignat a donar resposta, mentre casualment li ha assignat un grau de FP molt semblant a un centre privat del municipi. Des de Compromís el que volem és que almenys l’equip de govern actual siga contundent i reivindique una oferta pública de FP digna per a Paterna. Però el PP no vol ni sentir-ho”.

“I és que l’oferta de Cicle Formatiu de Grau Mitjà de FP a Paterna per al curs actual era de dos centres públics front a nou centres entre privats i concertats, la qual cosa palesa la marginació a l’ensenyament públic professional en el municipi. Això per no parlar de la Coma, on l’IES ja no té els cicles formatius de FP bàsica. Un panorama molt decebedor per als joves”.

“Des de Compromís ja hem sol·licitat aquesta convocatòria urgent del Consell Escolar que esperem el PP no tarde a convocar. I en cas que l’oferta pública de FP a Paterna no millore, el PP continuarà posant en risc el futur dels nostres joves, negant-los l’accés a una educació pública i professional. Esgotarem totes les vies perquè el PP defense els interessos generals i, en cas contrari, haurem d’esperar al mes de maig per a fer-los fóra de l’equip de govern. Serà aleshores quan treballarem per exigir a la conselleria les demandes dels centres educatius de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV,