• Compromís per Paterna força un Consell Escolar Extraordinari i considera que s’havia d’anar amb un acord polític contundent en defensa de l’oferta pública de FP al municipi

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “finalment hem aconseguit que es convoque un Consell Escolar Municipal extraordinari per tractar l’oferta pública de Formació Professional (FP) al poble. Un assumpte que portàrem al ple de gener amb una moció per tal que el regidor de l’àrea, Ignacio Gabarda, es plantara davant la Conselleria d’Educació i exigira que augmentaren els cicles formatius”.

LAS PROVINCIAS (12 febrer 2015)
LAS PROVINCIAS (12 febrer 2015)

Segons Ramón, “sorprenentment, Gabarda va dir que no a donar suport a la declaració d’intencions que li presentàrem. És més, ens digué que no podíem presentar la moció sense que passara primer pel Consell Escolar, quan era un text que s’havia parlat amb l’IES Henri Matisse i el Peset Aleixandre. I ho va acabar d’arreglar dient que si no el retiràvem, ell presentava una esmena. La pregunta és: la seua esmena podia votar-se sense passar pel Consell Escolar i la nostra moció no? Gabarda es va trobar en un carreró sense eixida”.

“I resultat d’aquest vodevil va ser que requerirem per escrit que es convocara un Consell Escolar Municipal extraordinari per a tractar l’oferta pública de FP a Paterna. El ple va ser el 28 de gener i el Consell Escolar està convocat per al 19 de febrer, parlem que es celebrarà vint dies després de demanar-lo. Com si la situació de la FP pública a Paterna fóra un assumpte que pot esperar tot el temps del món, mentre va augmentant el numero d’alumnes que per no poder accedir a una formació pública es queden sense estudiar, entrant fins i tot en una espiral de marginalitat i fracàs escolar. S’ha d’omplir un buit per a que la joventut d’entre 15 i 17 anys puga continuar estudiant FP en un centre públic al poble”.

Des de Compromís “exigim un regidor d’Educació que defense l’escola pública i l’ensenyament públic, i no un representant polític que s’escude en els centres perquè no té prou valor per enfrontar-se políticament a la seua consellera d’Educació. Volem veure quina és la proposta que el regidor porta al Consell Escolar Municipal del 19 de febrer, perquè la nostra està molt clara: plantar-se davant de la Conselleria d’Educació i exigir-li que augmente l’oferta de FP pública a Paterna”.

“Si a partir de maig som part de l’equip de govern, treballarem perquè l’oferta pública de FP a Paterna tinga l’entitat que es mereix per a donar resposta a la demanda de la població que acudix a aquesta formació com a via per a tindre una eixida laboral a mig termini”, conclou el candidat Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, MERIDIANO HORTA, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, LAS PROVINCIAS, LA VEU PV,