• Compromís per Paterna denuncia que el PP fa abandó de funcions en un procés que, amb un possible cost zero, beneficiaria a la ciutadania aturada

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, arran de l’acte institucional celebrat pel consorci del Pactem Nord, denuncia que el municipi “porta huit mesos esperant que es complisca l’acord plenari de juny de 2014, pel qual a proposta de Compromís havíem de reingresar al Pactem. Però aquest compliment ni està ni se li espera, com ha quedat palés a la foto fixa dels ajuntaments que en formen part. És un abandó de funcions de l’equip de govern que mostra el menyspreu cap la ciutadania més vulnerable i que més pot beneficiar-se que Paterna siga membre del Pactem Nord”.

Segons Ramón, “recordem que el consistori paterner va deixar en desembre de 2012 el Pactem Nord, una eixida per la porta de raere amb tots els inconvenients que suposava tant per a la creació d’ocupació al municipi com per a implantar formació per a treballadors en actiu i aturats. El Pactem Nord ens permetia accedir a subvencions i recursos que des de desembre de 2012 ja no tenim. Per això en juny de l’any passat Compromís varem proposar una reforma de les polítiques actives d’ocupació a Paterna, on s’incloïa tornar al Pactem, i que va rebre el suport de tots els grups municipals”.

“Però l’actual buit de poder que hi ha a l’Ajuntament de Paterna ha provocat que estem encara esperant a formalitzar l’acord plenari de 2014 i estar com a membre de ple dret al Pactem Nord. El PP de Paterna està impedint que la ciutadania del poble es beneficie de tot allò que significa pertànyer al Pactem. Si hi haguera voluntat política, tot seria ben diferent”.

“Des de Compromís considerem que és un ferramenta fonamental per a vertebrar la comarca en assumptes d’ocupació i formació, que pot ajudar a implantar polítiques actives d’ocupació. Unes polítiques que s’han de negociar entre els governs locals i els interlocutors socials, dins del diferents fòrums habilitats. I el Pactem Nord n’és un d’ells”.

“Lamentem que ni tan sols el PP haja fet la previsió pressupostària per a dur a terme el reingrés en el Pactem, que fins i tot podria no suposar cap despesa a l’Ajuntament. Per això, si acaba la legislatura i no es complix l’acord plenari de juny de 2014 per a tornar al Pactem Nord, i si Compromís estem al proper equip de govern, serà una de les primeres mesures a prendre per tal de fomentar l’ocupació i la formació dels aturats del nostre poble”, conclou el candidat Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, LA VEU PV,