• La formació no rep cap resposta sobre el ‘paradero’ de l’expedient que no existeix a l’àrea d’Urbanisme 

El regidor de Compromís en Paterna, Emili Mira, assenyala que “hui la ciutadania del nostre municipi té més a prop poder tindre per al seu gaudi part de les instal·lacions i zones verdes de les casernes militars ubicades al poble. La nostra moció per a integrar les casernes com a equipament dotacional públic ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, després d’acceptar l’esmena de l’equip de govern perquè la corporació continue treballant en aquest sentit”.

Emili Mira explica que “finalment la reivindicació històrica dels veïns del barri de Campament, i per extensió de tot el municipi, s’ha reiniciat amb aquesta espenta que li ha donat la nostra moció aprovada al ple extraordinari. Paterna pot ser molt diferent si les instal·lacions i equipaments militars que hi ha al barri de Campament són per a l’ús de la ciutadania. Parlem d’infraestructures que a hores d’ara estan infrautilitzades o sense utilitzar i que ofereixen moltes opcions”.

“Hi ha zones verdes, hi ha edificis que poden acollir el menjador social que hi ha ara a la residència sense residents, o locals que es poden aprofitar per a posar biblioteques, una seu universitària, o posar els serveis socials tots junts i evitar que l’Ajuntament pague lloguers. Són, en definitiva, moltes les possibilitats que han d’estudiar-se. Però el primer pas, que és negociar amb el Ministeri de Defensa, sembla que va a continuar. I que ara l’objectiu d’elaborar un conveni per a tindre de manera gratuïta estes instal·lacions és un objectiu comú de tots”.

D’altra banda, “volem saber què passa amb l’expedient que suposadament ha d’haver sobre aquest assumpte. En l’àrea d’Urbanisme ens han dit que allí no els consta cap expedient que tracte res de convenis amb Defensa sobre les casernes militars. Molt estrany perquè la regidora de l’àrea, Maria Villajos, sí que ha fet referència a l’expedient, on diu que hi ha un conveni signat amb Defensa el 2009, i que després han continuat negociant. No hi ha cap notícia sobre el paradero d’aquest expedient, i exigim que la regidora ens done alguna explicació”, conclou Emili Mira.

Publicacions digitals: LA VEU PVNAP I COL, EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, LAS PROVINCIASLEVANTE-EMV,