• Compromís critica la despesa de 275.000 euros en el procés de constitució de la mixta en favor del despatx d’advocats per a la creació d’un altre projecte fantasma

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “la dissolució de l’empresa mixta Desarrollo Local de Paterna (DLP), model d’avantguarda del PP ara fracasat, està posant al descobert molts aspectes que fins ara estaven amagats. Un d’ells és que l’única activitat económica de DLP ha sigut tindre en nòmina a Broseta Abogados. I que només en el procés de constitució ha costat 275.000 euros de diners públics”.

LAS PROVINCIAS (6 març 2015)
LAS PROVINCIAS (6 març 2015)

Segons Ramón, “hi ha un informe del lletrat municipal on ho diu clarament: ‘la sociedad siempre ha estado asesorada por un despacho de abogados (Broseta) que ha tutelado jurídicamente la sociedad, de hecho la única actividada económica de la sociedad ha sido abonar la minuta mensual de ese despacho’. A més a més, en el mateix informe explica que l’alcaldessa, com a representant de l’Ajuntament, ha actuat sense atribucions atorgades pel ple de l’Ajuntament o per la Junta de Govern Local”.

Així “ens trobem que SUMPA va pagar 180.000 euros a Broseta per a la constitució d’una empresa que en quatre anys no ha tingut activitat. Que sapiem, GESPA també li va pagar a Broseta, en l’any 2010, més de 25.000 euros per fer estudis sobre l’empresa mixta SEM2 que ha quedat deserta i que tampoc va funcionar. I des de l’Ajuntament li hem pagat a Broseta per diversos assessoraments, entre 2008 i 2010, la quantitat de vora 70.000 euros per assessorar en la constitucio de l’empresa mixta. Tot això suma un total de 275.000 euros malbaratats només en un despatx d’advocats que, curiosament, és l’impulsor de la dissolució”.

“D’altra banda, en el funcionament de DLP no sabem quina és la despesa feta, ni quantes factures s’hauran pagat a Broseta. Per la qual cosa exigim a l’Ajuntament que aporte tota la relació de factures. A això s’afegeix que el procés de dissolució també compta amb l’assessorament de Broseta, la qual cosa sigifica que també està omplint-se la butxaca amb els diners públics en la mort de l’empresa”.

“El projecte de DLP és un altre dels projectes on han xuclat tots els amics del PP de Paterna, com també ho ha fet Amparo Burgos, encarregada de la campanya electoral del PP de Paterna en 2007 i propietària de l’empresa Euroestalvis, investigada per la seua relació en el pressumpte finançament il·legal del PP de Paterna. Persona a qui mitjançant GESPA i SUMPA se li paguen 1.131 euros en concepte de ‘desarrollo multimedia’ de la presentació de 16 de juliol de 2009 d’obres d’infraestructures i centres varis, que curiosament coincidex amb la data on Agustí presenta els 37 projectes d’infraestructures de la DLP”.

Des de Compromís estem assistint com a convidats de pedra al saqueig organitzat de diners públics. Broseta cobra en la constitució del xiringuito, en el funcionament del mateix i ara quan s’ha de desmuntar. Un malbaratament controlat per a que acabe en les butxaques dels amics del PP. Procediment del tot obscur i que continuarem lluitant per aclarir-lo i exigir les responsabilitats a qui pertoque”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ,