• Compromís per Paterna exigeix saber qui és el responsable del fracàs d’aquesta societat i per què la relació de factures porta el segell de ‘confidencial’

El candidat a la alcaldia i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el PP hui en el ple ha fugit de donar explicacions sobre el desmadre en la creació, funcionament i disolució de l’empresa mixta DLP. La seua eixida ha estat una idea descafeinada que no té res a veure amb el funcionament reglat d’una comissió d’investigació, que era la nostra proposta i que han rebutjat”.

“L’alcaldessa no ha contestat a cap de les preguntes que li hem plantejat sobre DLP, com quin ha sigut el procés de contractació de Broseta Abogados per mig de SUMPA; quants diners s’han emportat Broseta i altres consultores en tot el procés; per què ella unilateralment decideix recomprar a Assignia les accions de DLP, assessorada per Broseta i d’esquenes al plenari; quin será el perjuí per a l’Ajuntament; o quines garanties té el consistori que el soci privat no inicie accions legals contra ell”.

A més a més, “tampoc s’ha pronunciat sobre la gestió anterior i posterior a Lázaro Royo en DLP. Gestió a la qual han de donar resposta Imma Contelles, ex regidora del PP i ex consellera delegada en DLP; María Villajos, tinent d’alcalde, regidora i ex consellera delegada de DLP; i la mateixa alcaldessa, Elena Martínez. En cap moment de la seua intervenció, Martínez no ha fet referència a qui ha d’ordenar la llista local del PP per a les municipals, el senyor Lázaro Royo, que és un alt càrrec de GESPA nomenat a dit pel PP i amb un sou que sobrepassa els 50.000 euros bruts anuals. Royo és qui fa l’escrit autoexculpatori, posant en dubte la gestió de les seues antecessora i predecessores”.

“La fugida del PP i la seua estrategia de ‘sálvese quien pueda’, a dos mesos de les eleccions, no ens impedirà conéixer la veritat sobre el descontrol en DLP i estudiarem portar-ho a instàncies judicials, una vegada esgotada la via política. Més quan els habilitats nacionals i l’assessor jurídic de l’Ajuntament han advertit dels seus dubtes sobre la gestió de l’empresa mixta. Precisament aquest últim assenyalava que “l’única activitat coneguda en DLP era pagar-li la minuta a Broseta”. Assumpte que hem contrastat i que està en la relació de despeses de DLP, amb el segell de ‘confidencial’”.

“El PP ens nega les explicacions de per què una empresa sense activitat ha fet pagaments de centenars de milers d’euros al despatx d’advocats en els últims tres anys, mentre retallava i practicava l’austeritat amb les subvencions a entitats socials com la AFAD (la Casita de Carmen). Curiosament hui, s’aprovava la subvenció a esta entitat per valor de 70.000 euros, que són els mateixos diners que Broseta s’ha emportat en un any de DLP. Només en 2014, Broseta s’ha endut 92.000 euros”.

“El PP amb el seu vot en contra del PP per a crear la comissió d’investigació de l’empresa mixta DLP torna a quedar-se en el ‘lado oscuro’, demostrant una deriva i una divisió interna arran de l’últim informe de Lázaro Royo. L’ex regidor ja ha botat del barco i l’alcaldessa pareix que ha triat el paper del violí en el Titanic”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, HORTANOTICIAS, NAP I COL, EL PERIÒDIC, PATERNA AHORA, LAS PROVINCIAS,