JUANMA RAMÓN: “CREAREM UNA ESCOLA MUNICIPAL DE TERRISSERIA PER RECUPERAR LA TRADICIÓ ARTESANA DE PATERNA”

  • Compromís per Paterna proposa formació en tallers ocupacionals per als aturats

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la terrisseria del poble necessita que el govern local aposte per ella com a sector important en la formació, creació d’ocupació i promoció del municipi. Per això crearem una Escola Municipal de Terrisseria que dinamitze tots els vessants que aporta aquest sector, per tal de recuperar l’economia local i fer més atractiu el nostre municipi al turisme”.

Segons Ramón, “tindre una escola pública de terrisseria en Paterna significaria posar en valor tota la tradició del socarrat paterner i de la ceràmica verda de Paterna, recuperant la forma de fer artesana dels nostres avantpassats. Com ja hem dit, el suport de l’Ajuntament en potenciar aquest antic ofici pot derivar en formació ocupacional i fins i tot en la creació d’ocupació”.

“Fins el moment les classes municipals de terrisseria han passat per moltes dificultats. L’equip de govern no ha volgut potenciar-les i ha triat mirar cap a un altre costat i no destinar més recursos a esta oferta de formació, plantejada com una activitat lúdica. Sense traure-li més punta”.

“Per això, en Compromís no sols apostem pel vessant lúdic de la terrisseria. Volem anar un poc més enllà i d’ahí la nostra proposta de crear l’Escola Municipal de Terrisseria. A més dels llocs de treball directes i dels indirectes lligats al turisme, per exemple, també es treballarà en l’activitat derivada de l’Escola. Una activitat que pot donar lloc a fer exposicions, tallers i altres activitats conjuntes amb el Museu de Ceràmica, fent que aquest també recupere el seu protagonisme a la vida cultural del municipi”.

“En Compromís per Paterna volem aprofitar totes les potencialitats que oferix el nostre poble per a crear ocupació. I l’Escola Municipal de Terrisseria és una d’elles. I si a això afegim que volem fer la cultura accessible per a tota la ciutadania, l’Escola Municipal de Terrisseria pot ser un punt de trobada de la cultura més tradicional de Paterna. I a partir de maig, farem que siga així”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, EL MERIDIANO, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, NOU HORTA NORD, PATERNA BIZ,

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *