JUANMA RAMÓN: “EXIGIM EXPLICACIONS SOBRE L’ANTIGÜETAT D’ALTS CÀRRECS DE GESPA, ANTERIOR A LA CREACIÓ DE L’EMPRESA”

  • Compromís per Paterna denuncia els pagaments en espècie de 400 euros mensuals en el vehicle d’un directiu

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “al poble tenim els arxius secrets de GESPA, amb l’estrany cas de dos alts càrrecs de l’empresa pública, Lázaro Royo López i Francisco (Xisco) José Hernández Gimeno, que tenen una antigüetat nou i huit anys anterior, respectivament, a la creació de la dita empresa, que va ser en 2009”.

Antigüetat alts càrrecs anterior creació GESPA

“Per això, exigim que l’alcaldessa done explicacions públiques sobre el per què a estes dos persones, que cobren sous de més de 3.000 euros al mes, se’ls conta una antigüetat molt anterior a l’existència de GESPA i per què s’ha continuat consentint aquesta irregularitat”.

Segons Ramón, “aquesta situació és un complet blindatge contractual per a este persones, col·locades a dit pel govern del PP i que a partir del mes de maig poden veure’s fora. Podem estar davant d’un pressumpte cas de malversació i tràfic d’influències. Una antigüetat com esta els asegura una indemnització elevadíssima que pot suposar molts diners per a les arques municipals”.

A més a més, “sabem que un d’estos alts càrrecs rep, a més dels més de 3.000 euros mensuals de nòmina, pagaments en espècie com els 400 euros mensuals que paga GESPA pel renting del seu vehicle. Tot això fa que la viabiltiat de l’empresa pública trontolle, per la qual cosa, des de Compromís proposem la reducció de sou als directius i la supressió dels seus privilegis, com tindre cotxe ‘oficial’ a raó de 400 euros al mes”.

“Som conscients que Paterna necessita una empresa pública sanejada econòmicament, transparent i eficient, on els sous dels directius s’adapten a la llei, i on els privilegis econòmics deixen d’existir. Es tracta de diners públics que perfectament poden destinar-se a altres qüestions i fer que l’empresa evolucione a millor i no com ara, que qui evoluciona a millor són els seus càrrecs directius mentre els treballadors de base cobren menys de 900 euros al mes”.

Des de Compromís “hem demanat que el gerent de GESPA aporte a la Junta General, que es celebra el proper dimecres, els contractes laborals amb els annexes, els pagaments en espècie no contemplats als contractes, les causes de l’antigüetat anterior a la creació de GESPA i que també incloga una relació de factures de contractes menors d’entre 30.000 i 50.000 euros. Exigim explicacions i volem que siguen en la celebració de l’última Junta General de GESPA d’esta legislatura. La viabilitat de l’empresa pública, i per extensió dels seus treballadors, és el que està en joc. I en Compromís apostem pel seu futur”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, NOU HORTA NORD, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS, EL PERIÒDIC, PATERNA AHORA, PORTAL COMARCAL,

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *