• La formació recorda que l’acord plenari és de desembre de 2013

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón, afirma que “està clar que la Ruta Estellés al poble la farà Compromís o no se farà. I és que després d’aprovar-se la nostra moció en desembre de 2013, fixant-se un termini de sis mesos per a implantar-la al municipi, salta a la vista que s’ha quedat al calaix dels incompliments plenaris de l’equip de govern. Ha passat any i mig, estem adherits a Burjassot però no hi ha res fet”.

Precisament Juanma Ramón ha estat reunit a Burjassot amb el regidor i diputat provincial de Compromís, Emili Altur, i assenyala que “la conseqüència immediata que aquest itinerari es perllongue des de Burjassot a Paterna podia haver sigut la millora de la nostra oferta cultural, la promoció turística del nostre municipi i, indirectament, un efecte positiu en el nostre comerç local a més de creació d’ocupació. De moment no ho hem aconseguit, però si a partir de maig estem governant, ens comprometem a dur-ho endavant”.

“Cal recordar que l’adhesió de Paterna com a municipi integrant de la Ruta Estellés no suposa una despesa elevada, ja que l’Ajuntament de Burjassot ofereix els mitjans dels que disposa (web, materials audiovisuals, panells ceràmics i altres) als pobles que vulguen formar part i crear la seua ruta. Però ni amb aquestes facilitats l’equip de govern ha volgut treballar per fer més cultura, més poble i crear llocs de treball”.

Així, “Compromís per Paterna farem visible i real la Ruta Estellés en Paterna. I juntament amb aquest projecte cultural, i amb l’objectiu de fer cultura accessible a tot el poble, comptarem amb les propostes de les entitats culturals del municipi per a tindre una programació cultural estable, plural i diversa, que durem en itinerància d’uns barris a altres. Farem una programació teatral que tinga el 50% dels espectacles en valencià, fets per companyies valencianes i locals”.

“A tot això hem d’afegir altres propostes com la creació del Museu de la Festa, l’Institut d’Estudis Paterners, i que treballarem per recuperar el Molí del Batà, l’entorn de la Torre i les coves, a més de musealitzar in situ la Vila Romana. Paterna ha de recuperar la cultura feta en el poble i pel poble”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, NOU HORTA NORD, HORTANOTICIAS, EL MERIDIANO,