• Compromís per Paterna arreplega queixes veïnals per la falta i desaparició de contenidors a Paterna

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón, explica que “el poble ha de ser un municipi net i ecoeficient. I una de les vies per tal d’aconseguir-ho passa per implantar un Pla Local de Gestió de Residus. Una proposta nostra que es va aprovar per unanimitat en novembre de 2013, i que, a partir de maig, quan estem en l’equip de govern, serà possible mitjançant la redacció d’una ordenança específica per a la gestió de residus i neteja viària”.

A més a més, Ramón afegeix que “posar en marxa aquest Pla Local de Gestió de Residus té molts beneficis per al poble perquè suposarà crear ocupació, millorar el nostre medi ambient i obtindre més ingressos en les arques municipals resultat de la venda a les plantes de reciclatge”.

“També serà necessari que des del consistori intensifiquem les campanyes d’informació i sensibilització ambiental de cara a la ciutadania, sense oblidar que hem de millorar la recollida de bioresidus, de cara a la promoció de l’ús dels productes obtinguts a partir de dits residus. I evidentment, Paterna ha de tindre un ecoparc”.

D’altra banda, “ens preocupa que a Paterna falten contenidors, una mancança a la qual se suma la desaparició de contenidors en vies principals. Assumpte sobre el qual hem rebut esta setmana queixes veïnals, perquè hi ha carrers on l’equip de govern del PP ha llevat contenidors que portaven més de 20 anys al carrer. I no contents amb això, posen un de més xicotet i també el retiren”.

“La desídia dels actuals governants els porta a no contestar als veïns en cap de les més de 20 instàncies registrades des de juny de 2014: ni per què han llevat el primer contenidor, ni per què han llevat el segon, ni si tornaran a posar-ne un altre. I això passa en llocs on les comunitats de veïns tenen persones amb mobilitat reduïda, gent gran o gent malalta”.

“Però a partir del mes de maig, això canviarà. Des de Compromís pensem que l’Administració Local, com a garant del bé comú en el nostre poble ha de convertir-se en avantguarda en la recerca de ferramentes que incloguen criteris de gestió ambiental a la gestió pública, per tal de contribuir, localment a donar solució als problemes ambientals globals i la lluita contra el canvi climàtic”.

“A més, un Pla Local de Gestió de Residus també és una aposta per millorar el sistema de recollida selectiva de residus urbans i la posterior valorització o reciclatge dels residus, obrint una nova possibilitat de creació d’ocupació al nostre municipi, ja que el consistori pot impulsar i col·laborar en projectes sociolaborals per a la creació d’ocupació vinculada a la recollida sel·lectiva de tot tipus de residus urbans i assimilables (sensibilització, educació, recollida, reciclatge, valorització)”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, NAP I COL, MERIDIANO HORTA,