• Juanma Ramón: “el Portal de la Transparència que Compromís posarem en marxa a Paterna vigilarà el mal ús i abús dels diners públics”

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el nostre poble necessita eixir de la foscor de huit anys a que el PP l’ha sotmés. I una de les ferramentes que anem a gastar per a fer-ho possible quan estem a l’equip de govern és la posada en marxa del Portal de la Transparència, aprovat per unanimitat a proposta nostra en febrer de 2012. Aquest portal serà una ferramenta que vigilarà el mal ús i abús dels diners públics, per evitar tot allò fet pel Partit Podrit en Paterna durant dos legislatures”.

“Com a exemple d‘aquest mal ús està tota la despesa feta en la promoció de la Zona Franca fantasma, que acabà amb la imputació de l’anterior alcalde, l’actual alcaldessa i quatre regidors més de la Junta de Govern Local. Una imputació arxivada en fals i que Fiscalia ha recorregut. Ara, si la Justícia accepta aquest recurs, la candidata del PP a l’alcaldia, Elena Martínez; el candidat numero tres de la seua llista, Vicente Sales; i la candidata numero quatre de Paterna i numero 19 en la llista autonòmica de Fabra per València, Maria Villajos, tornarien a estar imputats. De retruc, això significa que Fabra també portaria una imputada en la seua llista de València”.

“Per tot això, en Compromís considerem fonamental un Portal de la Transparència on la ciutadania tinga accés a dades municipals com els sous dels regidors de govern i oposició, així com dels respectius assessors. O fins i tot les retribucions dels alts càrrecs de les empreses públiques i les empreses mixtes. Que el poble puga veure fins a l’últim euro que reben els gestors polítics i en concepte de què. Un portal on també contemplem la publicació de dades com els sous de tots els treballadors, el pressupost, el deute municipal, indicadors del cost per habitant en cadascú dels serveis municipals, i també els justificants de totes les subvencions a associacions i/o entitats del poble”.

Per al candidat Juanma Ramón, “recuperar la confiança de la ciutadania en els polítics passa per ser transparents. I el PP, ací a Paterna i en la Generalitat, continua sense ser-ho. Un altre exemple és el web municipal, on hi ha un espai dedicat als grups municipals on només apareix el mail de cada grup. L’excepció és Compromís per Paterna que té el link al nostre web on estan publicades la declaració de béns dels dos regidors i els sous dels regidors i assessors del grup. Demanem transparència i som transparents”.

“Cal obrir finestres i calaixos, que hi haja transparència, volem acabar amb estos huit anys d’opacitat i atac contra les arques públiques. Compromís apostem per tornar la política a les persones, per a que el poble puga saber i decidir què vol, i el Portal de la Transparència en Paterna és la solució a tota l’opacitat patida en estes dos legislatures. Volem fer de Paterna un municipi transparent i exemple d’honestedat democràtica. I a partir del 24 de maig serà possible”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, MERIDIANO HORTA, PATERNA BIZ, NOU HORTA NORD, HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC,