• Compromís, Esquerra Unida i Paterna Sí Puede acorden un document de programa, que presentaran a les seues respectives assemblees i que garantirà el canvi al municipi

L’alcaldable de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “l’acord programàtic, que ha de ser la base per a iniciar el canvi real al nostre municipi ja està enllestit. Aquest document és el resultat del consens entre la nostra formació, Esquerra Unida i Paterna Sí Puede. Una base programàtica de mínims que només falta que accepte el PSOE, a qui ja se li ha remés el document”.

Segons Juanma Ramón, “aquesta base conforma el model de poble que les forces d’esquerra volem per a Paterna i que ha estat refrendat a les urnes per una part de la ciutadania paternera”.

L’acord s’assenta sobre 10 eixos fonamentals: transparència i bon govern; democràcia i participació ciutadana; serveis socials; economia, ocupació i formació; vivenda, urbanisme i medi ambient; serveis municipals; educació; sanitat; cultura; i fiscalitat justa. “Tot encaminat a potenciar el municipalisme com a palanca de transformació social i canvi cap a un nou procés constitucional”.

“Al document també es fixen les línies roges que són insalvables i innegociables per a poder fer real el canvi que les urnes ens han demanat. I entre les línies que no es poden traspassar està, evidentment, el posicionament contrari de tots els partits de progrés en la tramitació de l’ATE Puerto Mediterráneo i la Zona Franca, a més de la paralització definitiva dels dos megaprojectes”.

“De moment no hi ha canvis en el posicionament del PSOE, que ara es replanteja després d’haver dit en plenaris que ‘en mayo daremos carpetazo al fracasado, oscuro y judicializado proyecto de Zona Franca del PP’. Mentre, des de Compromís, sempre hem mantingut la mateixa postura i coherència en el rebuig a un model urbanístic basat en l’especulació, el pelotasso, interessos obscurs que no ens agraden, el malbaratament de diners públics i que ha portat a la imputació de tota la Junta de Govern Local del govern del PP”.

“Ara el següent pas és presentar demà aquest document davant la nostra assemblea, per a donar-lo a conéixer i que siga ratificat. És fonamental arribar a un acord de programa entre totes les forces progressistes per, a continuació, parlar de governabilitat. La tasca en quant a línies programàtiques està feta, a falta que els socialistes paterners es pronuncien sobre el document”.

“No podem ni devem fer esperar més a les persones que han dipositat la seua confiança en els partits progressistes. La ciutadania de Paterna demana un canvi, una altra manera de gestionar, un altre model de ciutat. I nosaltres volem fer real eixe canvi des de l’esquerra perquè és la responsabilitat que ens ha atorgat la ciutadania”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, NOU HORTA NORD, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, MERIDIANO HORTA, LAS PROVINCIAS,