Compromís per Paterna insistix en implantar la figura de l’informador auxiliar de Serveis Socials

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “després de la primera setmana d’impasse com alcalde, Sagredo encara no ha començat a solucionar un dels problemes més urgents del poble que és el de les llistes d’espera de la ciutadania per a rebre atenció en Serveis Socials. Estem rebent queixes de la Coma, que hi ha personal de baixa sense cobrir en Serveis Socials, la qual cosa està afectant a l’atenció primària d’aquesta àrea”.

“A més a més, seguim tenint una mitjana de més de dos mesos per a poder atendre les persones que tenen cita en aquesta àrea. I l’alcalde sap que l’emergència social és ara i no d’ací quasi tres mesos”.

Segons Ramón, “urgix, i així li ho exigim a l’alcalde i al seu equip de govern, i més després de les queixes rebudes de veïns d’un Barri d’Acció Preferent, que es dote a l’àrea de Serveis Socials de més personal per a poder desatascar-la i que les persones que han demanat atenció puguen ser ateses en el menor temps possible. En este sentit, insistim en implantar la figura de l’informador auxiliar en Serveis Socials”.

“Aquesta figura, que en Compromís la tenim inclosa al nostre Pla d’Emergència Social, no sols donaria cita a la persona que necessite atenció en Serveis Socials, també li indicaria la documentació a aportar segons el departament de Serveis Socials al que acudisca, de manera que el ciutadà o ciutadana siga atés en el menor temps possible i amb una resposta més ràpida. Hem de ressoldre el greu problema actual que hi ha als Serveis Socials de Paterna amb les llistes d’espera de més de 60 dies. L’emergència social no sap d’esperes i per a Compromís per Paterna sempre ha sigut una prioritat”.

“És necessària una finestreta única en Serveis Socials, amb personal qualificat amb un tracte proper cap a la ciutadania, que informe al veïnat de totes les possibilitats sobre ajudes. Eixa és la figura que proposem de l’auxiliar informador, que a més unificarà la tramitació i la documentació, llevarà burocràcia, evitarà que se dupliquen els tràmits i farà més fàcil l’atenció primària als Serveis Socials de Paterna”.

“Evidentment fan falta més recursos econòmics i de personal per atendre a la població. I per això plantegem la necessitat de pressupostar, anualment, un mínim d’un milió d’euros per a emergència social, incloent la creació de la figura de l’auxiliar informador i més personal per a l’àrea. Així, li exigim a Sagredo més recursos en Serveis Socials i que tinga clar que el poble i la ciutadania més vulnerable són la prioritat numero ú que cal atendre a la major brevetat possible”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: