• Compromís per Paterna demana la reforma de la Carta de Participació Ciutadana i que tornen els pressupostos participatius

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “la participació ciutadana al poble ha de ser real i estar feta des de la base. Els últims dies estem assistint a una sèrie d’anuncis espectacle, buits de contingut, de l’alcalde per a prendre totes les decisions via referèndum. En Compromís apostem per la participació ciutadana ben entesa i sense disfresses de res”.

“Però la primera autoritat municipal ha triat començar la casa pel sostre ja que està errant la direcció. Abans dels referèndums, primer han d’activar-se els mecanismes que garantisquen que la veu i el vot de la ciutadania de Paterna es tenen en compte. I després, evidentment, ja vindran tots els referèndums que siguen necessaris”.

Segons Ramón, “comencem perquè un document important com la Carta de Participació Ciutadana necessita una reforma a fons, un assumpte que està pendent i que li recordem a l’alcalde en la setmana en que comencen a crear-se les Juntes de Barri i, més endavant, el Consell de Participació Ciutadana. Des de Compromís volem que les Juntes de Barri siguen operatives i que es complementen amb fòrums ciutadans oberts a qualsevol persona del poble”.

“També hem de recuperar els pressupostos participatius, hem de canalitzar les queixes i els suggeriments de la ciutadania per a que no es perden pel camí. Precisament hui un veí ens ha comentat que fa un mes va posar una queixa en l’oficina electrònica i que no li han sabut dir en l’ajuntament ni en quin estat es trobava ni en quin departament està. I les deficiències com ésta són les que hem de ressoldre, garantint a la ciutadania que són escoltats i que tenen resposta dels gestors polítics”.

“Des de Compromís seguim reclamant la posada en marxa del Portal de la Transparència i de l’Oficina de Control Pressupostari a Paterna, ambdós mecanismes de participació i control de la gestió política per part de la ciutadania. És necessari i higiènic políticament que la gestió del govern municipal estiga sota la lupa ciutadana per a evitar desgavells”.

“La ciutadania de Paterna ha de sentir que té veu i que se li té en compte, que la política torna a fer-se en les places públiques, el lloc d’on mai havia d’haver eixit. Volem un poble que siga de la seua ciutadania, i per a fer-ho real exigim que els mecanismes de participació ciutadana s’activen des de la base i no es pervertisquen pels gestors polítics. Rebutgem que s’enarbore la bandera del referèndum com un espectacle de participació però buit de continguts”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, LAS PROVINCIAS, LEVANTE-EMV, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC, MERIDIANO HORTA, NOU HORTA NORD,