COMPROMÍS PER PATERNA ENCETA UNA MESA DE TREBALL PER ATURAR L’ATE PUERTO MEDITERRÁNEO

  • La formació crearà grups de treball oberts amb experts i representants de Compromís en els municipis de l’àrea metropolitana afectats pel projecte

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “l’arribada de Puerto Mediterráneo al municipi és com l’espasa de Damocles, una amenaça pendent a sobre del cap de la nostra ciutadania. Davant aquesta situació no anem a estar impassibles i per això hem decidit crear una Mesa de Treball per aturar l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) de Puerto Mediterráneo”.

Segons assenyala Ramón, “volem que aquesta Mesa comence a caminar amb grups de treball oberts, on s’inclouran experts i representants de Compromís en els municipis de l’àrea metropolitana afectats per l’ATE. A més a més, volem aconseguir una resposta institucional en els Ajuntaments on tenim representació. I així anem a exigir-li-ho a l’actual alcalde de Paterna”.

“Des de Compromís per Paterna ja presentàrem en agost de 2014 les al·legacions on s’arreplega l’existència de diferents documents dins del projecte de Puerto Mediterráneo i que ofereixen una visió sesgada de la realitat, oferint dades incorrectes o maquillades, per tal de donar-li viabilitat, fins i tot amb càlculs erronis en superfícies i aprofitaments”.

“Tampoc s’han valorat convenientment els efectes que la canalització del Barranc d’En Dolça i la urbanització dels voltants poden tindre sobre els trams situats aigües avall de l’ATE, com per exemple el tram del barranc ocupat pel distribuïdor comarcal (CV31). Ni s’ha presentat cap estudi sobre l’estimació de cabdals i qualitat de les aigües residuals generades, així com la suficiència dels recursos hídrics per a la posada en marxa del projecte”.

“En Compromís per Paterna anem a seguir treballant fent el que calga per tal de paralitzar tots els projectes que hipotequen el futur de Paterna i de la seua gent. I cal unificar esforços de tots els municipis de l’àrea metropolitana afectats per l’ATE. Seguim pensant que cal enfrontar-se al model urbanístic depredador i a les activitats contràries al nostre model productiu i de foment del comerç local”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, LAS PROVINCIAS, PATERNA AHORA, PATERNA AL DÍA, EL PERIÒDIC, LEVANTE-EMV,

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *