Compromís assenyala que la primera autoritat del municipi és ‘amic del treball alié’ ja que fa seues les propostes aprovades per l’anterior equip de govern

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “una vegada han passat els primers 30 dies de Sagredo com alcalde, està clar que la seua gestió té un suspens i que la seua única fita és el ‘Pacte del retrete’: PSOE-PP-Ciudadanos han pactat la pujada de sous dels assessors i la distribució dels regidors alliberats (amb sou públic a costa de la butxaca de la ciutadania de Paterna) en la nova corporació municipal”.

“Sagredo s’ha cobert de glòria amb el ‘Pacte del retrete’, cuinat en una reunió secreta en un hotel de Paterna, on deixà clar que posava la directa cap a la dreta. Així, este tripartit de dretes de moment té com a resultat haver-se repartit 10 assessors pagats amb diners públics dels 12 que pot haver al consistori, i 11 regidors, també pagats amb diners públics, dels 15 que pot haver. I la resta de prebendes està per vindre”.

“És el que té triar i afavorir al PP i Ciudadanos per poder assegurar-se una majoria en votacions importants com, per exemple, la dels pressupostos. Governar en minoria absoluta i la por a no tindre suport està fent que Sagredo cometa greus errors que, fins i tot, les urnes li ho podrien fer pagar al seu partit en les properes Generals i a ell en les municipals de 2019”.

Segons Ramón, “portem 30 dies que són per a oblidar. Sagredo no té cap problema en ser amic del treball alié, ja que està dedicant-se a fer seues les propostes aprovades pel PP en l’anterior legislatura. És el cas dels menjadors escolars que ja estaven acordats per a l’estiu; o el carrer Tomás y Valiente en el barri de Bovalar, que ja estava acabat d’urbanitzar i només faltava recepcionar-lo; o el retén de la policia a la Canyada que, a més a més, Sagredo sempre havia votat en contra”.

“O la Universitat Popular, un projecte del PP, aprovat pel PP, i que ara és una altra de les medalles que vol penjar-se l’alcalde sense que siga un projecte seu. I no ens oblidem tampoc del que ha venut en premsa com agilització del Pla d’Inversions d’Aigües de Paterna, aprovat pel PP a l’últim Consell d’Aigües abans d’acabar la legislatura. A més a més, se tracta d’un pla que es realitza anualment i que no l’acaba d’implantar l’actual alcalde. En quant a la creació d’ocupació mitjançant les borses de treball, s’ha de treballar mirant cap al futur i fer un pla d’ocupació estable, dotat pressupostàriament i interconnectant diferents àrees del consistori”.

“Per tot això, la nostra valoració final del primer mes de Sagredo amb la vara d’alcalde és de suspens. Molt ha de treballar per netejar-se la imatge d’alcalde del tripartit de dretes o alcalde del ‘Pacte del retrete’. I s’ha de fer mirar la seua falta de talant i talent per a treballar en pro del consens, ja que continua evitant-lo i manté la seua animadversió contra l’oposició. De moment, si el seu full de ruta és ser l’alcalde del ‘Pacte del retrete’, va bé. Si vol canviar, cada dia que passa, ho té més difícil. I Compromís anem a seguir amb la nostra tasca fiscalitzadora i treballant per la ciutadania del nostre poble”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: MERIDIANO HORTA, HORTANOTICIAS, NOU HORTA NORD, PATERNA BIZ, EL PERIÒDIC,