JUANMA RAMÓN: “EXIGIM QUE ES CONVOQUE LA MESA DE PRESSUPOSTOS PER ALS COMPTES DE 2016 I QUE HI HAJA PARTICIPACIÓ CIUTADANA”

Compromís per Paterna insisteix també en la recuperació dels pressupostos participatius

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “el procés d’elaboració dels comptes municipals de 2016 ha d’estar ja en marxa, sobre tot per a fer real la participació ciutadana i recuperar els pressupostos participatius, a més de per donar millor servei públic a la ciutadania. Per això exigim a l’alcalde i al regidor d’Hisenda, Francisco Dorce, que recuperen i convoquen a la major brevetat possible la Mesa de Pressupostos. A més a més exigim que l’alcalde done ja la informació corresponent a les Juntes de Barri, per a que els veïns vagen estudiant-la i puguen fer les seues propostes”.

Ramón recorda que “arreplegar les propostes de la ciutadania per a incloure-les als pressupostos sempre ha estat una reivindicació del teixit associatiu del poble. I al final els comptes municipals han acabat cuinant-se des de l’equip de govern de torn i sense donar una participació real i efectiva als col·lectius i associacions de Paterna”.

“Estem front a un nou temps on el protagonisme és de la ciutadania, on els gestors polítics han de posar tots els recursos per a recuperar la participació ciutadana. Sobre tot en els assumptes vitals per a la vida municipal com ara els pressupostos de 2016. Per això, l’equip de govern ja tarda en enxegar l’engranatge de la participació de cara a elaborar entre tots els comptes municipals del proper any”.

“Cal insistir en que Paterna té un teixit social i associatiu molt divers i plural que pot reconduir el continuisme agustiniano que fins el moment està mostrant l’alcalde del PSOE, acompanyat en el seu viatge polític per PP i Ciudadanos. La societat paternera ha de pronunciar-se i participar en les decisions que es prenguen sobre els comptes municipals”.

“Entre totes i tots hem de tindre per a 2016 uns pressupostos socials de veritat, destinant recursos econòmics a la promoció de l’ocupació, i recuperant reivindicacions que en els comptes de 2015 es quedaren al calaix de l’oblit com per exemple: la priorització de la rehabilitació de vivendes a la Coma per garantir el dret a una vivenda digna; o un fons per a desenvolupar el Pla Local d’Inclusió Social (PLIS); o habilitar una partida per a fer un Pla d’Emergència Alimentària; i, evidentment, un pla d’ocupació i recursos per a la promoció de l’ocupació al poble. Moltes propostes que requerixen de la veu i la participació ciutadana”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, MERIDIANO HORTA, NOU HORTA NORD,

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *