Compromís desbloqueja 50.000 euros per a fer aquesta intervenció i posar fi a l’estat d’abandó alertat pels tècnics de la Diputació

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, després d’una reunió mantinguda amb el diputat de Cultura de la corporació provincial, Xavi Rius, assenyala que “el jaciment de la Lloma de Betxí ja ha iniciat el camí de recuperar el seu esplendor amb els treballs de consolidació, que s’encetaran després d’aprovar unes obres per valor de 50.000 euros”.

Segons explica Ramón, “els tècnics de la Diputació havíen alertat de procés d’abandó d’aquest poblat de l’Edat del Bronze que es troba al Parc Natural del Túria. I ara podran agilitzar-se les tasques per tal d’aturar la degradació de la Lloma de Betxí”.

“Des de la constitució de la Diputació, Compromís per Paterna ha traslladat al seu diputat les queixes i inquietuds sobre la conservació del patrimoni del municipi, un fet que des de fa anys reivindiquem des del poble i que fem coincidint amb les advertències dels tècnics que, d’altra banda, no eren ateses. Cal dir que la feina de Compromís a la Diputació ha agilitzat els treballs per a lluitar contra el greu estat d’abandó que patix la Lloma de Betxí”.

“Hem de convertir la Lloma de Betxí en un lloc important dins de la història i el patrimoni paterner, i això ha de servir per a ubicar a Paterna en l’Edat del Bronze a terres valencianes. En aquest sentit, cal apropar a la ciutadania a conéixer aquesta part del patrimoni, i per això en setembre organitzarem una visita a l’exposició que hi ha al Museu de Prehistòria, i que està oblidada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LA VEU PV, NOU HORTA NORD, EL PERIÒDIC, LEVANTE-EMV, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ,