Compromís per Paterna sol·licita un àrea delimitada en la la Pinada de la Canyada per acabar amb els problemes de les deposicions

La regidora de Compromís en Paterna, Carmen Gayá, assenyala que “el veïnat de la Canyada que té gossos necessita un àrea d’esbarjo per als animals, on passejar amb ells, i que les seues deposicions no siguen un problema per a les persones que també passegen per la zona del Parc de la Pinada. Cal fer confluir la convivència entre les persones que tenen un gos i les que no”.

Segons explica Gayá, “al consistori hi ha tres ordenances que són explícites sobre les prohibicions respecte als animals en parcs i jardins. Està clar en les tres que els animals no han d’anar solts. En el Parc de la Pinada açò també queda palés però molts veïns que son propietaris d’un gos ens han traslladat les seues queixes perquè la policia local els ha desallotjat de la Pinada, indicant-los que passegen per la zona pavimentada”.

“Considerem que és possible fer coincidir a les persones que no tenen animals amb les que els tenen, per això, i per a garantir que els gossos també puguen passejar per la Pinada, proposem que l’Ajuntament faça un estudi de viabilitat i cree una zona d’esbarjo per als gossos en dita pinada, delimitant i senyalitzant el seu perímetre, garantint la compatibilitat amb l’entorn i respectant les zones habilitades per a jocs infantils i àrees d’oci de les persones”.

“A més a més, en dita zona d’esbarjo caldrà instal·lar un àrea concreta per a les deposicions dels animals, que aporte solució definitiva als continus problemes que causen per la concurrència de xiquets i adults en el Parc de la Pinada. Des de Compromís defensem la convivència en els espais naturals per a tota la ciutadania, tinguen o no animals però sempre mantenint el respecte entre uns i altres. D’ahí la proposta de la zona d’esbarjo en el Parc de la Pinada a la Canyada”, conclou Carmen Gayá.

Publicacions digitals: LA VEU PV,