Compromís per Paterna proposa que Serveis Socials elabore un llistat de les persones de més edat i amb problemes de salut que poden patir les conseqüències d’un colp de calor

La regidora de Compromís per Paterna, MªDolores Guillem, assenyala que “davant les temperatures tan elevades que estem patint aquest estiu és imprescindible que l’Ajuntament siga més insistent amb les mesures de protecció de la ciutadania front a la calor. Cal que el consistori remarque els consells bàsics, però també calen mesures per a protegir les persones al carrer. D’ahí la nostra proposta d’instal·lar tendals a la via pública com fan en altres llocs durant les festes”.

Segons explica Guillem, “el proper dia 20 d’agost comencen les festes de Paterna i es celebren actes al carrer que tenen molta concurrència. Per això, i per a previndre possibles incidències per la calor, proposem que on hi haja un acte o event que concentre moltes persones que es garantisca l’ombra amb tendals”.

“Aquesta mesura també es podria complementar amb l’habilitació de punts d’aigua potable en llocs del municipi on no hi haja fonts públiques. Unes mesures que poden ajudar a evitar colps de calor amb conseqüències que poden ser molt greus”.

“Són mesures que l’equip de govern ha d’estudiar si són viables. I si ho són, dur-les a terme per tal de protegir la ciutadania. En aquest sentit, també proposem que Serveis Socials elabore un llistat de les persones més sensibles a patir els efectes d’un colp de calor, les persones de més edat i amb problemes de salut, per a fer-los un seguiment”.

“És una proposta que porta aparellada més publicitat a l’Ajuntament, als centres de salut del poble, als centres de majors i a les biblioteques, i fins i tot al carrer amb els mupis, dels consells i recomanacions front a una onada de calor i les elevades temperatures. Si el consistori és l’administració més propera a la ciutadania és amb les accions menudes com demostra la seua atenció cap a ella”, conclou la regidora MªDolores Guillem.

Publicacions digitals: LA VEU PV,