La regidora de Compromís per Paterna, Carmen Gayá, ha demanat que el consistori canvie el nom del poliesportiu municipal de La Canyada pel del conegut esportista paralímpic Maurice Eckhard, resident al barri.

Segons Gayá, “ igual que en altres pobles de la comarca els seus centres esportius porten el nom de reconeguts esportistes locals, considerem que és de justícia reinvindicar el nom del ciclista paralímpic Maurice Eckhard per al poliesportiu de La Canyada”.

Maurice Eckhard recentment s’ha proclamat subcampió mundial a la categoria de ciclisme adaptat en línea UCI, a Suïssa. Aquesta fita vé a engrossar la dilatada trajectòria del jove atleta, que ja en els jocs paralímpics de Londres 2012 va aconseguir la medalla de bronze.

Maurice és un jove paterner de 32 anys afectat de paràlisi cerebral des del naixement, circumstància que no ha sigut obstacle perquè s’ haja convertit en un autèntic triomfador. Al seu palmarès destaquen nombroses medalles d’or als campionats nacionals de ciclisme adaptat en ruta, diferents medalles d’or a la copa del món de ciclisme adaptat, així com nombrosos títols mundials i europeus en aquestes categories.

El pròxim objectiu del ciclista és la quarta mànega del campionat del món que es disputarà a Sud-Àfrica al mes de setembre, amb la vista situada en els propers jocs paralímpics de Rio de Janeiro al 2016.

“Maurice, que ha sigut elegit pels clavaris de les festes de La Canyada com a pregoner aquest any, es mereix tindre aquest reconeiximent del seu poble, i que el poliesportiu de La Canyada, porte el seu nom. Esperem que des de l’equip de govern es porte a terme, a la major brevetat possible, aquesta petició que fem des de Compromís”, conclou Carmen Gayá.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÒDIC, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, LAS PROVINCIAS,