Juanma Ramón proposa que s’augmente el pressupost per a formació de persones aturades per al 2016

Des de Compromís som conscients “del greu problema que tenim a Paterna amb el nivell formatiu dels nostres aturats i aturades”. Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, considera que “a Paterna portem massa anys patint mancances i falta de mitjans per al desenvolupament del nostre poble i el fet que, any rere any, es queden paterners i paterneres sense poder accedir a la formació de l’EPA (Escola Pública d’Adults) pel nombre excessivament limitat de places, és només una mostra. Per això instem a l’alcalde a solucionar-ho”.
El tancament de tots els centres de l’EPA del municipi a excepció del de la zona centre, va ser la puntilla que el PP va donar a la formació dels habitants de Paterna. Des de Compromís consideren que aquesta situació cal revertir-la obrint urgentment els centres tancats.
Segons el portaveu de Compromís, “hem sol·licitat a la Conselleria d’Educació que faça un esforç en ampliar l’oferta formativa de la nostra EPA” i afegeix “però des de l’ajuntament s’haurien de prendre totes aquelles mesures necessàries perquè cap persona aturada de Paterna es quede fora del sistema de formació”.
Per tot això Compromís exigirà al proper plenari que s’amplie la partida pressupostara del 2016 per poder posar en marxa el Pla, proposat per Compromís, de Formació de persones aturades, aprovat en la legislatura anterior i abandonat per l’anterior govern del PP. Es tracta d’una mesura prioritària per a crear ocupació, especialment a les empreses del municipi i acabar amb la lacra que suposa l’atur. “Cap persona pot quedar-se sense oportunitats, i aquestes vindràn invertint en formació” ha dit Juanma Ramón.