“Des de Compromís ens felicitem de haver pogut dur endavant totes les esmenes presentades al Ple Ordinari”
Per a Compromís per Paterna ha resultat molt satisfactori el Ple Extraordinari d’ahir. Totes les mocions que havien estat presentades conjuntament amb Podem i Esquerra Unida han estat aprovades a este Ple. Per a Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “tot i l’intent dels partits del ‘pacte del retrete’, de desvirtuar algunes de les mocions presentades, gràcies a la capacitat de consens i fermesa en la defensa dels interessos dels paterners i paterneres hui hem aconseguit aprovar mocions que milloraran substancialment la vida dels paterners, com ara que Paterna siga Ciutat Refugi per a totes aquelles persones que fugen de guerres provocades per la Unió Europea i Estats Units, a l’Orient Mitjà”. Altra de les mocions aprovades ha estat la de denúncia de la violència masclista i la necessitat d’implementar polítiques pressupostàries que vagen destinades a posar fi a esta lacra social. Segons el portaveu de Compromís “no ens podem quedar en les bones paraules, com fins ara”, i afegeix “si l’equip de govern no desvirtua aquesta moció, haurem passat als fets”.
Una de les mocions més polèmiques, però que al final ha estat aprovada íntegrament, ha sigut la que volia fer de Paterna una ciutat lliure de desnonaments. Aquesta moció comptava amb punts que no han agradat a PSOE, PP i Ciutadans, com ara la creació d’una llista d’entitats bancàries que desnonen a la gent o impedir que la policia local participe en desnonaments. Finalment els partits de l’esquerra han aconseguit traure’ls endavant sense descafeinar.
Més senzilla ha estat l’aprovació de mocions com la que plantejava la necessitat que l’ajuntament dispose d’una intèrpret de llenguatge de signes per als Plens i tots aquells actes oficials que ho requerisquen; la que demanava acabar amb els obstacles que impedeixen la lliure circulació de les persones amb mobilitat limitada o la que demanava l’obertura dels espais de comunicació de la web municipal a tots els grups municipals. La moció contraria a l’anomenada llei “mordaza” només va comptar amb els vots en contra del PP.
Avui també s’ha aprovat una altra moció presentada pel grup Compromís per Paterna, que pretén la completa normalització del barri de la Coma amb pressupostos destinats a l’emergència social que pateix el barri i la formació. I que aquestes polítiques es facen les organitzacions socials del barri, ja que estes són qui millor coneixen la realitat de la Coma i també per la necessitat d’implantar en Paterna polítiques participatives als barris.
Amb aquesta bateria de mocions, l’ajuntament de Paterna comença una línia de polítiques socials inèdites fins ara. És per això que Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna “demana a l’alcalde que renuncie al ‘pacte del retrete’ i a continuar amb els projectes del PP i es dedique a fer polítiques socials com les aprovades ahir”.