Compromímola3s informa la ciutadania sobre l’impacte que el projecte especulatiu tindria sobre Paterna a una assemblea conjunta amb Podemos i EU
La convocatòria de l’assemblea unitària contra Puerto Mediterráneo, organitzada per Compromís per Paterna, Esquerra Unida i Podemos, va reunir centenars de persones al costat de l’ajuntament. Els assistents volien conéixer allò que l’equip de govern del PSOE i PP els amaga sobre el projecte urbanístic que arrasaria el paratge de la Mola.
En opinió del portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, “L’assemblea ha continuat aprofundint en la construcció de la unitat popular que començà el passat juliol. La unitat d’un poble que vol anar més enllà del sí o no a Puerto Mediterráneo i participar en el disseny de la ciutat que volem. I dins les voluntats del nostre poble, tal qual s’ha vist hui, no entren monstres de formigó que durien, a banda de la destrucció del paratge emblemàtic de la Mola, l’ampliació del by-pass, la saturació dels accessos al barri de Lloma Llarga i la inviabilitat del comerç local i els centres comercials de la comarca”.
Per altra banda, Compromís per Paterna, agraeix les paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó, expressant la seua frontal oposició al projecte del macro Centre Comercial.
A l’assemblea ha assistit Juan Ponce, Diputat de Compromís a les Corts, dirigents veïnals, veïns de poblacions properes com ara, Manises i San Antonio. A més, s’ha presentat la plataforma ciutadana “La Mola és nostra i la volem verda” que arreplega en gran mesura el sentir de la majoria d’habitants de Paterna. En este sentit Juanma Ramón ha declarat “estem molt contents amb l’aparició d’aquesta nova plataforma ciutadana i els comuniquem que compten, des de ja, amb el suport de Compromís per Paterna”. I afegeix “gràcies a les assemblees unitàries convocades per Compromís, EU i Podemos, el poble ha pres consciència de la problemàtica especulativa de Paterna i ha decidit agafar les regnes d’esta lluita”
A banda de la presentació de la nova plataforma, la tònica de l’assemblea ha estat la participació dels assistents i l’optimisme que es desprenia de les intervencions de la majoria de participants que asseguraven que Puerto Mediterráneo és, a hores d’ara, un cadàver a l’espera d’autòpsia.