Juanma Ramón recorda que el PSOE ja votà a favor de l’expropiació a una moció presentada per Compromís i que no va ser aprovada per comptar amb els vots en contra del PP

Juanma Ramón portaveu de Compromís per Paterna, considera que “donat l’estat d’abandó del Molí per la desídia dels propietaris, cal fer una intervenció municipal urgent perquè no acabe convertit en enderrocs”. Per això des de la formació reiteraran la proposta feta en el 2012 perquè l’ajuntament exercisca la seua competència en matèria de conservació del patrimoni arquitectònic i que l’expropie per a garantir la seua protecció, rehabilitació i conservació, com portava Compromís en el seu programa electoral.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que el propietari actual del Molí del Batà “acumula una ordre d’execució per apuntalar i rehabilitar l’immoble, a més de 10 sancions per valor de 110.758,03 euros cadascuna, sense haver abonat cap d’elles. Compromís fa la proposta via moció en el ple perquè és la manera d’evitar la seua destrucció total”.
L’antiquíssim Molí del Batà, situat a la Partida del Batà, “està inclòs al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Paterna i al Catàleg de Béns i Espais Protegits de Paterna, amb la qual cosa no hi ha cap dubte sobre el seu importantíssim valor arquitectònic i patrimonial per a tots els paterners”, explica el regidor.
Per al portaveu de Compromís, la rehabilitació del Molí podria ser finançada amb fons europeus i d’aquesta manera contractar a aturats i aturades de Paterna per efectuar aquests treballs de rehabilitació. I urgeix a l’alcalde a prendre les mesures necessàries per a no perdre aquesta oportunitat de recuperar el patrimoni dels paterners i paterneres i aconseguir al mateix temps ocupació per a persones desocupades del poble.
A més a més, la seua ubicació sobre la séquia de Montcada, dins del Parc Natural del Túria i molt pròxim al nucli urbà, “li confereix unes grans potencialitats d’ús per a la ciutadania, ja que, una vegada rehabilitat, podria assolir usos socials, culturals i mediambientals. També podria ser habilitat com a espai de “co-working” i potenciar així l’autoocupació i la creació d’empreses a Paterna.
“Des de Compromís” assenyala Juanma Ramón, “anem a continuar treballant fent propostes en positiu per millorar Paterna, com ara amb aquesta proposta que pretén que la rehabilitació del nostre patrimoni siga també el motor per a crear ocupació i desenvolupament al nostre municipi”.