La tercera sessió de la Comissió d’Investigació de Puerto Mediterráneo ha començat hui amb el rerefons de la moció contra el projecte especulatiu aprovada ahir a Manises. La moció que va ser presentada per tots els grups municipals, PSOE i PP inclosos. D’aquesta manera Manises s’afegeix a la llista de pobles que ja s’han manifestat clarament en contra del projecte com ara Sant Antoni de Benaixeve, Godella i València. El dilluns 28 s’aprovarà, previsiblement, una moció també contrària a Puerto Mediterráneo a l’ajuntament de Burjassot. Tant l’alcaldessa de Godella com l’alcalde de Manises han participat en la comissió de hui i s’han manifestat obertament en contra d’aquest projecte que afectaria molt negativament al comerç local dels seus municipis.
En aquest sentit, Carles Martí, regidor de Compromís per Paterna ha manifestat “Sagredo cada dia està més sol. En aquest tema no rep ni el suport dels del seu partit”. En referencia a les mocions contràries a l’ATE aprovades a municipis on governa el PSOE.
A la comissió també han assistit la representant del grup empresarial britànic Eurofund Investments, Rosa Vidal; un representant de l’ajuntament de València; el Subdirector d’Ordenació Territorial i l’alcalde de Paterna.
Durant la intervenció de l’alcalde de Paterna ha quedat evidenciat la intenció del primer edil de promoure el projecte, ja que no ha fet cap de les actuacions que tenia al seu abast per tal paralitzar el projecte. Per altra banda, Sagredo, admet estar en contra de la figura de ATE (Actuació Territorial Estratègica) si bé no està fent res per protegir la ciutadania de Paterna d’aquesta figura urbanística amb clar segell de la pitjor època dels governs del PP. Tot fa pensar que aquesta indefinició de cara a la galeria és, simplement, perquè no s’atreveix a associar el seu futur polític al de Puerto Mediterráneo.
Segons Martí a Sagredo “li traïx el subconscient en dir que la Consellera d’Infraestructures li havia manifestat que si tots els informes estaven correctes, el projecte es faria” “aleshores per què organitza una consulta?”. L’alcalde no ha contestat a aquesta darrera pregunta.
Cal explicar com han dit diversos intervinents que el projecte no sols es pot parar tècnicament si no que encara es pot aturar amb decisions i voluntats polítiques. “Des de Compromís per Paterna demanem que els membres del Consell no traïsquen als seus votants i facen tot el possible per aturar el projecte i tornar la sobirania urbanística al poble de Paterna.”