A les juntes de barri va repartir dossiers amb informació sesgada i parcial sobre Puerto Mediterráneo

El portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, denuncia “la premura en que s’han convocat les Juntes de Barri per tal de fer apologia del projecte especulatiu Puerto Mediterráneo”. Les preses han causat malestar entre els veïns i veïnes dels diferents barris fins al punt que alguns han optat per no acudir a les juntes i altres denunciaren que s’hagueren convocat amb només 2 dies d’antelació. En aquest sentit, la Junta de Barri de Santa Rita, que va ser convocada amb només 24 hores d’antelació, hagué de ser suspesa davant les queixes dels membres i la impossibilitat de trobar suficient quòrum.
El que es trobaren ahir els representants dels veïns i veïnes de cada barri, va ser unes Juntes monogràfiques per a fer apologia de Puerto Mediterráneo. Amb regidors del govern mal informats i amb dossiers que ometien dades al voltant d’aquest projecte tan contestat a Paterna. Al dossier en tot moment es dóna per fet que es realitzarà el projecte i no apareixen, per exemple, que al macrocentre hi haurà un casino, hotels, oficines, etc. També es manipula, en opinió del portaveu de Compromís, en les opinions a favor del full informatiu de “Paterna opina”. En este full es diu que es crearan 8.000 llocs de treball quan l’empresa ha parlat sempre de 4.000. També s’indica que hi haurà treballs de qualitat perquè hi ha acord sindical, però este acord és exclusivament per als treballs de construcció no per al funcionament i contractació del centre. Quan diu que hi ha 39 informes favorables menteix: molts d’estos estan duplicats i altres són directament desfavorables.
En opinió de Juanma Ramón, “l’ajuntament s’ha plegat als interessos d’un magnat estranger que ens formigonarà el paratge de la mola i desapareixerà amb la borsa plena”. I afegeix “si es fa Puerto Mediterráneo, el panorama que ens deixarà a Paterna serà el d’un teixit comercial tocat de mort, augment dels index d’atur, un poble incapaç de pagar tots els serveis que necessitarà aquesta mole i barris completament ofegats de vials i saturats de trànsit”.
Compromís ha posat tota la informació que té al seu abast a disposició de les presidents de les Juntes de Barri i de la ciutadania en general, perquè valoren, més enllà de la propaganda del promotor facilitada per Sagredo, si el projecte és o no negatiu per a Paterna. Segons Juanma Ramón, “anem a organitzar xerrades als diferents barris donant tota la informació perquè la gent puga participar en la consulta amb tota la informació que Sagredo ens nega”.