Juanma Ramón “Necessitem posar en marxa aquest pla per evitar l’exclusió social de més famílies paterneres i minimitzar els efectes d’esta crisi sobre aquells que no l’han provocada, però que sí pateixen les seues conseqüències”

“És trist que un ajuntament com Paterna no tinga marge d’actuació per a fer front a situacions d’emergència de persones que s’han quedat sense vivenda i no tenen cap alternativa” ha declarat Juanma Ramón portaveu de Compromís.
El pla presentat per Compromís per Paterna preveu, per una banda, l’augment del parc municipal de vivendes, per a destinar a lloguer social, arribant a convenis amb entitats bancàries i propietaris particulars. Per altra, la creació d’un Registre Municipal de vivendes destinades a aquest fi per a què tots aquells que ho necessiten hi puguen accedir.
El pla que serà presentat com a punt del dia al proper Ple municipal del dia 28 d’octubre preveu també la modificació de les normatives per a dur endavant un Pla d’Auto-rehabilitació de vivendes públiques tal com es va aprovar al gener de 2015.
Segons explica el portaveu de Compromís, Juanma Ramón “els veïns i veïnes de Paterna es podrien beneficiar, amb este Pla d’un parc municipal de vivendes socials per evitar les situacions dramàtiques que estem vivint estos darrers anys en què molts paterners i paterneres s’han quedat sense habitatge per no poder fer front als pagaments hipotecaris per culpa de la crisi”.
El pla preveu també gestions amb empreses subministradores de serveis bàsics (aigua, electricitat i gas) per a què no es talle el subministre d’aquells abonats que es troben en risc d’exclusió social, intentant arribar a acords de condonació, bons socials i/o ajornament del pagament.
La proposta de Compromís per Paterna va més enllà i preveu per a 2015 una modificació del crèdit per a dotar aquest pla de 82.000 euros, com també incloure al pressupost del 2016 una partida mínima de 500.000 euros anuals que facen possible aquest pla.
Per a Juanma Ramón “és imprescindible la creació de vivenda social a partir de ja, però també preveure una partida per a què l’any que ve Paterna comence la vertadera lluita contra l’exclusió amb polítiques com les que planteja Compromís per a aquest ple”. I afegix “esperem que l’actual equip de govern li done la importància que té a la nostra proposta, ja que al gener de 2015 va ser aprovada aquesta moció i el govern del PP no hi va fer res. Pensem que és el moment de què l’alcalde abandone als seus actuals socis de govern i se sente amb l’esquerra per dur endavant les polítiques socials que necessita Paterna”.