Juanma Ramón, Portaveu de Compromís critica la falta d’ètica de l’alcalde per convocar la ciutadania, a través de la premsa, a participar en uns pressupostos sense haver articulat mecanismes participatius ni haver informat les Juntes de Barri

Des de Compromís per Paterna es critica que una vegada més, tant els partits del consistori com les associacions veïnals, “s’assabentem per la premsa de l’última ocurrència de l’alcalde”. La participació ciutadana és molt important, per això Compromís per Paterna mostra la seua indignació davant la proposta de l’alcalde de donar només una setmana per a què veïnes i veïns aporten idees per a uns pressupostos que segons Juanma Ramón, portaveu de Compromís “haurien d’estar ja enllestits”.
Segons declaracions del portaveu de Compromís “Sagredo vol tapar la seua falta d’idees per a Paterna amb una falsa participació ciutadana”. També recorda que les associacions de veïns i veïnes de Paterna demanaren participar en els pressupostos municipals i establiren uns mecanismes per facilitar la participació ciutadana: primer des de l’ajuntament es fa un esborrany dels pressupostos on s’exposa les intencions polítiques del govern i des de les Juntes de Barri es posen a exposició pública i a debat per a què tant associacions com veïns i veïnes facen les seues aportacions.
Tal qual ho ha plantejat Sagredo els ciutadans no saben ni sobre quina part del pressupost poden decidir, ni si es disposa o no de diners per a inversions ni de les diferents partides pressupostàries ni el seu montant. “Aleshores com van a participar els veïns quan no tenen la informació necessària ni el temps per a informar-se ni s’han utilitzat les vies de participació de què disposa Paterna?”. En aquest sentit Compromís per Paterna posa com a exemple el cas de Vila-real, on governen conjuntament el PSOE i Compromís i els pressupostos participatius són una realitat des de fa anys amb la participació de la societat civil organitzada i dels veïns i veïnes a títol individual.
També recorda Juanma Ramón que gràcies a Compromís les persones amb menys recursos i que tinguen un informe favorable de Serveis Socials, podran pagar de manera fraccionada els seus impostos, indiferentment de la quantitat; que no pagaran ICIO les rehabilitacions de façanes i vivendes incloses al catàleg de béns protegits, i que al 2016 es destinarà 500.000 euros per a un Pla de Lloguer Social i contra la pobresa energètica. “Aspectes del pressupost de 2016 obviats a la comunicació feta per l’Ajuntament, demostrant una vegada més l’ús partidista dels mitjans de comunicació municipals.”
Per a Juanma Ramón “Tornen a fallar les formes, que inevitablement ens recorden a temps passats. Ja sabem el que suposa per a Paterna un alcalde que governa a base d’ocurrències buides de contingut i de titulars de premsa. Malauradament, en aquest aspecte l’equip de govern actual tampoc ha suposat un canvi per a Paterna. El PSOE de Paterna pareix que encara no és conscient que només té 6 regidors i necessitarà 13 vots per aprovar el pressupost de l’any vinent. Per això insistim en què si vol el nostre suport, abans de fer aquests anuncis òbriga ponts de diàleg ferms amb la ciutadania i amb la resta de partits. Ara perara, sense garantia d’una participació ciutadana efectiva i sense diàleg amb l’esquerra, només esperem que els pressupostos no siguen pactats també en un ‘retrete’ amb PP i C’s.