Juanma Ramón recorda que Paterna està agermanada amb la població sahrauí d’Echederia, una de les més castigades per les pluges torrencials de les darreres setmanes

Al drama que suposa ser un poble de refugiats des de fa vora 40 anys, se suma, ara, una tragèdia més per al poble sahrauí a l’exili: les pluges torrencials acompanyades per intenses ràfegues de vent que van assotar els campaments i que han deixat a més de 25.000 famílies sense absolutament res. Fins i tot els magatzems d’aliments de les organitzacions humanitàries han perdut tot el que tenien emmagatzemat i que distribuïen entre la població.
Entre 25 i 30 mil persones ho han perdut tot. Ara estan a la intempèrie en ple desert i es fa urgent l’enviament d’ajuda d’emergència: fonamentalment aliments bàsics, cuines, mantes, etc.
És per això que Compromís per Paterna demana del consistori l’aprovació d’una declaració institucional de suport al poble Sahrauí i obrir una línia d’ajudes d’emergència per a pal·liar la situació a la localitat d’Echederia, agermanada amb Paterna.
Cal recordar que l’ajuntament de Paterna col·labora històricament en projectes de Cooperació al Desenvolupament amb Echederia mitjançant un protocol d’Agermanament des de 2002 amb esta daira on s’han efectuat diversos projectes solidaris.
El 2009 l’Ajuntament va aprovar un Pla Municipal de Cooperació al Desenvolupament, inclús tinguérem una Regidoria de Cooperació, i en aquest pla es contemplava les ajudes d’emergències en cas de desastres naturals.
En declaracions fetes per Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “hui en dia no es coneix cap activitat derivada d’aquest pla, com tampoc allò referent a les mesures d’integració d’immigrants al municipi, actualment en mans de fundacions privades. És el moment, després de la declaració de ‘ciutat-refugi’ i després del desastre al Sàhara de posar a Paterna com a model de ciutat solidària”. I afegeix “hem demanat a l’alcalde que ens informe sobre els seus plans, si els té, per al 2016. Si té partides pressupostàries i propostes polítiques en cooperació al desenvolupament, sensibilització, educació i integració d’immigrants al municipi”.