L’oferta cinematogràfica que habitualment es pot trobar estes dates és exclusivament en castellà, per això Compromís per Paterna vol introduir esta activitat en col·laboració amb Escola Valenciana

Carmen Gayà, regidora de Compromís per Paterna considera que “ha arribat el moment de defensar la nostra cultura i la nostra llengua com a exponent prioritari de la nostra identitat. Portem 20 anys de desprestigi i atac continu contra el valencià per part del Partit Popular i això s’ha d’acabar”.
Segons Gayà, per a dur a terme aquesta activitat, Escola Valenciana compta amb una àmplia oferta de pel·lícules i documentals infantils en valencià que posen a disposició dels municipis que estiguen interessats en apostar clarament per ampliar l’oferta cultural, en este cas cinematogràfica, en la llengua dels valencians. Per a Compromís, amb esta proposta, s’aconsegueix ampliar l’oferta cultural en valencià de Paterna i també encetar una via de col·laboració amb Escola Valenciana que és un referent en la defensa de la llengua i la cultura valencianes. Segons Gayà “Dintre de la tasca municipal de foment de la cultura en la nostra llengua tenim la responsabilitat d’oferir als nostres menuts una programació de l’art i la cultura en Valencià”.
Per a Compromís per Paterna, el nou ajuntament dóna mostres d’una preocupant desafecció cap al valencià fruit d’estes polítiques del PP dels darrers anys. El fet que la majoria de regidors i l’alcalde mesclen les dues llengües quan fan discursos és una bona prova de la necessitat de promoció del valencià. A este respecte la regidora de Compromís, afegeix “en la defensa de la nostra llengua no tenen cabuda experiments surrealistes com els que fa l’equip de govern”.
“Des de Compromís, preguem a l’ajuntament que es pose en contacte a la major brevetat amb Escola Valenciana per tal de poder organitzar la setmana de cinema infantil en valencià este Nadal” conclou Carmen Gayà.