Compromís per Paterna exigix diàleg amb els afectats abans de prendre cap decisió que afecte un sector tan amenaçat com és el comerç local

“De vegades tot és tan senzill com passejar pel poble i sentir els clams dels nostres veïns i veïnes”. Això és precisament el que va passar el darrer dia de mercat ambulant a la plaça del Poble quan uns veïns comentaren al portaveu de Compromís per Paterna, la seua estupor per la poca capacitat de diàleg que mostra l’ajuntament. Els comerciants es queixaven pel fet d’haver-se assabentat pels operaris de l’inici de les obres de remodelació de la plaça del poble, i de la decisió unilateral de l’ajuntament de traslladar el mercat ambulant del dimarts a l’esplanada del cohetòdrom de darrere de l’ajuntament. Per als venedors, resulta indignant que ningú de l’ajuntament s’haja adreçat a ells per a preguntar-los la seua opinió sobre este trasllat a un lloc on en hivern fa molt de fred i bufa excessiu vent. Per altra banda els venedors del mercat municipal també estan sorpresos i preocupats per una decisió que els llevarà clientela un dia tan important com és el dimarts, perquè tal com ha manifestat un comerciant, “els dos mercats ens retroalimentem”.
Per a Compromís per Paterna, malauradament, està convertint-se en una pràctica habitual que el govern local “passe” de tots els mecanismes de participació ciutadana de què disposa Paterna. L’organització d’esquerres denuncia el que consideren una falta de respecte cap als venedors, ja siguen els del mercat municipal com els del mercadet de dimarts. A més recorden que dins de participació ciutadana, Paterna, disposa d’un Consell Sectorial de Comerç, òrgan que es va crear per a la posada en comú de les polítiques municipals en temes que afecten el comerç local i també com a via de comunicació bidireccional entre l’ajuntament i el sector. Al darrer consell no es va plantejar la possibilitat de traslladat del mercat ambulant. “Els nous temps demanen de noves polítiques amb major participació i consens. Cal escoltar el que vol la ciutadania i buscar solucions consensuades als seus problemes i no governar des de la torre de marfil sense comunicar-se amb ningú” ha declarat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.