Sagredo es queda a soles en la defensa del projecte especulatiu Puerto Mediterráneo

Juanma Ramón: “Sagredo ha passat d’estar en contra a defensar el projecte obertament en menys d’un any. Que ha canviat en este lapsus de temps perquè canvie tant el seu posicionament?”

Després de les mocions contràries al macroprojecte aprovades a tota la comarca de L’Horta, ara, l’associació majoritària del comerç de Paterna també es manifesta obertament contra Puerto Mediterráneo, trencant el conveni que tenia firmat amb la promotora del projecte. Els comerciants manifestaren sentir-se “enganyats i manipulats” per l’empresa britànica que havia disfressat les xifres del projecte per a aconseguir el recolzament de l’organització. Ara, amb totes les dades damunt la taula, els comerciants tenen clar que la construcció de Puerto Mediterráneo suposaria “la mort del comerç local”. Però abans ja s’havien alçat multitud de veus contràries al centre comercial: associacions de veïns, organitzacions ecologistes, col·lectius juvenils, etc.
Compromís qüestiona l’encabotament de l’alcalde en defensar este projecte en contra de la raó i el progrés, però sobretot en contra de totes i tots els veïns de Paterna. Un projecte que a hores d’ara no compta amb el suport del seu partit: a escala comarcal, en la majoria de pobles, el PSOE ha votat favorablement mocions en contra de l’ATE i en l’àmbit autonòmic on no s’ha sentit cap veu defensant clarament el macrocentre comercial. De fet, per a Compromís, l’únic aliat amb què compta en estos moments Sagredo és el PP. “Està clar que en estos moments hi ha dos posicionaments enfrontats dins el PSOE, la part progressista i majoritària a la Comarca que defensen el comerç local i el que representa exclussivament Sagredo. Mentre a altres ajuntaments, el PSOE, ha afavorit el canvi i les noves formes de fer política, amb Sagredo tenim un pacto amb la dreta i una política d’especulació i pelotaso urbanístic”
En este sentit s’ha manifestat Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “no entenem com pot donar credibilitat a uns informes ‘favorables’ quan en realitat no tots ho són. A més, uns informes fets per l’anterior govern del PP en l’era de la corrupció i el pelotaso urbanístic (Fòrmula 1, Ciutat de la Llum, Aeroport de Castelló…) no poden ser donats per bons sense estudiar-los abans. De fet un d’estos tan cacarejats informes ‘favorables’ ho és perquè diu que Puerto Mediterráneo no afecta el transit marítim, altre perquè no afecta l’aeri… i així uns quants”.
Compromís recorda que el centre comercial de Saragossa del qual és director el representant de Puerto Mediterráneo, Puerto Venecia, va fer perdre milers de treballs en el xicotet comerç de Saragossa i uns quants centres comercials van tancar poc després que obrira.
Des de Compromís diuen no entendre el “sospitós” canvi d’opinió de Sagredo que en menys d’un any ha passat de criticar el que ell considerava un “projecte especulatiu” a alabar-lo fins al punt de lligar-se políticament a ell. “Més valdria que es dedicara a governar Paterna i es deixara de projectes fantasma amb pistes d’esquí artificial, ones per a fer surf, etc. A Paterna tenim un problema amb la formació. Per molt que s’obstine l’alcalde, o formem als nostres aturats i aturades o no hi haurà manera de reduir uns nivells de desocupació tan alarmants. Podrà fer-se les fotos de ‘postureo’ amb els empresaris o amb l’administració autonòmica, però la realitat dura de l’atur ens colpeja dia rere dia i Sagredo no fa res per solucionar-la”. Ha manifestat Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Evolution Babe diu:

  Juanma, però saps que Burjassot també va votar en contra i en canvi, està pendent de la decisió d’ Eroski de fer-ne altre, amb quasi la superficie de Bonaire, però, en alçaria.

  http://www.cotoconsulting.com/eroski-garantiza-a-burjassot-que-hara-el-centro-comercial/

  Ningú ho vol, perque no van a ingressar els 1.2 mm d’euros anuals. Vinga, va, que després us queixeu del que fa Puerto Mediterráneo, i vosaltres feu el mateix. Ensenyar els informes que us interessen sense dir tota la veritat.

 2. Evolution Babe diu:

  Burjassot, va votar que no, però també té el seu propi centre comercial tramitant-se

  http://www.cotoconsulting.com/eroski-garantiza-a-burjassot-que-hara-el-centro-comercial/

  Però, després fan lo contrari:

  http://www.levante-emv.com/horta/2015/10/06/burjassot-rechaza-puerto-mediterraneo/1323833.html

  I vosaltres, recolzant el que vos interessa. Que els pobles de la contornà estan en contra del projecte. Nooooo, el que els fot, és no rebre els 1.2mm d’euros anuals d’impostos i que els llocs de treballs vagen al poble del costat.

  • paterna diu:

   L’Ajuntament de Paterna recauda 25 milions d’euros anuals en concepte d’IBI. Nosaltres pensem que 1,2 milions no són significatius, ni milloraran l’economia local, més quan encara tenim pendents de recaptar 28 milions d’euros de rebuts pendents.
   Ni pensem que compense destruïr 1,4 miliions de metres quadrats de sól rústic i forestal per eixa recaptació ni els efectes econòmics negatius sobre els comerç local a tota la comarca.

   gràcies pel comentari

 3. Jose Gumbau diu:

  Projectes fantasma?? Si volen començar ja les obres !!
  L’únic que té a Salvador Arenere, com amic, al Facebook és Juanma Ramón.
  JuanMa Ramón, governar Paterna és reduïr les llistes de l’atur. Amb rutes senderistes i plantant naps, poca cosa anem a fer.

  • paterna diu:

   EL projecte no està aprovat per les conselleries competents. De fet no ha passat encara el filtre de la Conselleria d’Infraestructures i després encara ha de passar per la Conselleria de Medi Ambient.
   NO van a començar les obres encara
   gràcies pel comentari

 4. Jose Gumbau diu:

  Voleu fer un parc grandíssim i no tenim ni diners per a expropiar la part més pròxima al Jaume I. Ni teniem 10mm per la part de la zona franca. On traureu els diners per a eixa fal.làcia? Del presupost municipal? A costa de quí? Esteu com una regadera….

  • Jose Gumbau diu:

   Si, anys i anys estaria plena de merda La Mola, sense fer-ne res, per manca de pressupost. Si no tenim ni per a mantindre el Parc Natural del Turia com s’hauria de fer, ni per a arreglar les voreres de La Canyada….

  • paterna diu:

   Les figures de protecció ambiental que fa l’administració no obliga a expropiar ni a comprar cap terreny a cap particular.
   Pots consultar la quantitat de finques privades que hi ha al Parc Natural del Turia, com els Trénor…o la gran quantitat de camps d’arrós de particulars que hi ha al Parc Natural del Turia.
   Protegir no significa expropiar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *