Juanma Ramón: “Sagredo ha passat d’estar en contra a defensar el projecte obertament en menys d’un any. Que ha canviat en este lapsus de temps perquè canvie tant el seu posicionament?”

Després de les mocions contràries al macroprojecte aprovades a tota la comarca de L’Horta, ara, l’associació majoritària del comerç de Paterna també es manifesta obertament contra Puerto Mediterráneo, trencant el conveni que tenia firmat amb la promotora del projecte. Els comerciants manifestaren sentir-se “enganyats i manipulats” per l’empresa britànica que havia disfressat les xifres del projecte per a aconseguir el recolzament de l’organització. Ara, amb totes les dades damunt la taula, els comerciants tenen clar que la construcció de Puerto Mediterráneo suposaria “la mort del comerç local”. Però abans ja s’havien alçat multitud de veus contràries al centre comercial: associacions de veïns, organitzacions ecologistes, col·lectius juvenils, etc.
Compromís qüestiona l’encabotament de l’alcalde en defensar este projecte en contra de la raó i el progrés, però sobretot en contra de totes i tots els veïns de Paterna. Un projecte que a hores d’ara no compta amb el suport del seu partit: a escala comarcal, en la majoria de pobles, el PSOE ha votat favorablement mocions en contra de l’ATE i en l’àmbit autonòmic on no s’ha sentit cap veu defensant clarament el macrocentre comercial. De fet, per a Compromís, l’únic aliat amb què compta en estos moments Sagredo és el PP. “Està clar que en estos moments hi ha dos posicionaments enfrontats dins el PSOE, la part progressista i majoritària a la Comarca que defensen el comerç local i el que representa exclussivament Sagredo. Mentre a altres ajuntaments, el PSOE, ha afavorit el canvi i les noves formes de fer política, amb Sagredo tenim un pacto amb la dreta i una política d’especulació i pelotaso urbanístic”
En este sentit s’ha manifestat Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “no entenem com pot donar credibilitat a uns informes ‘favorables’ quan en realitat no tots ho són. A més, uns informes fets per l’anterior govern del PP en l’era de la corrupció i el pelotaso urbanístic (Fòrmula 1, Ciutat de la Llum, Aeroport de Castelló…) no poden ser donats per bons sense estudiar-los abans. De fet un d’estos tan cacarejats informes ‘favorables’ ho és perquè diu que Puerto Mediterráneo no afecta el transit marítim, altre perquè no afecta l’aeri… i així uns quants”.
Compromís recorda que el centre comercial de Saragossa del qual és director el representant de Puerto Mediterráneo, Puerto Venecia, va fer perdre milers de treballs en el xicotet comerç de Saragossa i uns quants centres comercials van tancar poc després que obrira.
Des de Compromís diuen no entendre el “sospitós” canvi d’opinió de Sagredo que en menys d’un any ha passat de criticar el que ell considerava un “projecte especulatiu” a alabar-lo fins al punt de lligar-se políticament a ell. “Més valdria que es dedicara a governar Paterna i es deixara de projectes fantasma amb pistes d’esquí artificial, ones per a fer surf, etc. A Paterna tenim un problema amb la formació. Per molt que s’obstine l’alcalde, o formem als nostres aturats i aturades o no hi haurà manera de reduir uns nivells de desocupació tan alarmants. Podrà fer-se les fotos de ‘postureo’ amb els empresaris o amb l’administració autonòmica, però la realitat dura de l’atur ens colpeja dia rere dia i Sagredo no fa res per solucionar-la”. Ha manifestat Juanma Ramón.