Gràcies a Compromís és fa la primera aportació per a la modificació del pressupost per a 2016 amb marcat caràcter social

La mesa de pressupostos que va convocar Compromís per Paterna dóna els seus primers fruits amb l’aprovació, amb l’abstenciò de PSOE i EU d’una modificació del crèdit per al primer trimestre que garanteix les polítiques socials aprovades en el Ple
La mesa de treball sobre pressupostos que va convocar Compromís per Paterna i la que es van adherir PP, Podem i Ciudadanos, dóna els seus primers fruits amb una modificació del crèdit per a donar cobertura a les persones desfavorides i implentar programes de formació per al primer trimestre de l’any.
Tots els grups de l’oposició es venien reunint des de fa un mes per tal de redactar uns nous pressupostos davant la incapacitat del govern de Sagredo de consensuar unes xifres econòmiques amb tots els grups representats al consistori. Cal recordar que el PSOE de Paterna governa amb només 6 regidors de 25. Tots els grups coincideixen a senyalar la incapacitat del govern de Sagredo de seure a dialogar i consensuar uns pressupostos. De fet segons manifestacions de Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna “hem convidat reiteradament a Sagredo i el seu equip a què se senten amb nosaltres per buscar solucions per als problemes de Paterna i plasmar-los en uns pressupostos, però no han volgut. No podem entendre eixa actitut victimista quan estava en la seua ma haver liderat este procés”.
La modificació de crèdit aprovada el dimecres 27 de gener al Ple Municipal, preveu entre altres coses dotar econòmicament un Pla de lloguer social i contra la pobresa energètica; un altre per a la normalització de la Coma; l’obertura dels menjadors escolars els festius per a donar servei a xiquets en perill d’exclusió social; la creació de programes de formació per a persones desocupades però també per a fer front a despeses ordinàries com ara la devolució de la paga extraordinària dels treballadors municipals.
Altra partida que ha entrat en esta modificació pressupostària ha estat la dotació econòmica de per a convenis amb diferents associacions que han presentat projectes a l’ajuntament: Joves Solides, Afempes, Càritas o Joves de la Coma. Este últim col·lectiu presenta el projecte Multivers que pretén conjugar agricultura i integració en l’horta de Paterna.
“Hem aprovat esta modificació del crèdit, per responsabilitat, perquè no volem paralitzar l’ajuntament ni els serveis que reben els paterners i paterneres. Hem aprovat unes xifres per a este primer trimestre perquè per al proper ja tindrem consensuat un pressupost amb tots els grups polítics del consistori i amb les Juntes de barri i associacions de Paterna. Sembla que l’alcalde no té la capacitat de diàleg que hauria de tindre pel seu càrrec, però nosaltres continuarem lluitant per arribar a consensos amb la resta de formacions polítiques sempre que supose un benefici per a Paterna i ho farem a la llum i en taules obertes i no a les fosques i en llocs inconfessables com el tristament famós pacte del ‘retrete’ entre PSOE, PP i Ciutadans” ha conclós Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *