La formació valencianista destaca el caràcter social de les mocions aprovades al ple del passat dimecres per iniciativa de Compromís per Paterna
Amb l’acord plenari d’ahir, Compromís per Paterna aconsegueix la reobertura del poliesportiu de Mas del Rosari-La Coma que fou tancat amb l’excusa de la crisi i arranca a l’equip de govern el compromís plenari per a elaborar un pla d’activitats esportives per als veïns i veïnes del barri. Compromís aprofità la defensa de la seua moció per a denunciar, també, el que considera preus abusius del servei de piscina a l’estiu. En este sentit Neus Herrero, regidora de Compromís per Paterna ha recordat que en València les piscines de titularitat pública, com la de Benicalap, donen un servei a preus populars.
“Ens hem de felicitar tots i totes per haver aconseguit dur al ple i aprovar esta reclamació dels veïns i veïnes d’este barri de Paterna”. A més manifesta “simplement estem demanant que torne un servici que ja teníem abans que el PP el privatitzara i del que ja gaudeixen altres barris de Paterna amb un nombre semblant d’habitants”. L’elaboració del Pla d’Activitats acabarà ineludiblement en una modificació del contracte amb la concessionària com arreplegava la nostra proposta inicial
Al ple es va aprovar, també, la moció defensada per Compromís per Paterna per a exigir a la Conselleria d’Educació què tots els i les alumnes de l’escola pública puguen gaudir del servei d’un psicopedagog. La formació d’esquerres venia reclamant este tipus de servei que, en casos com el de l’escola Antonio Ferrandis, era inexistent, amb tota la problemàtica social que arrossega el barri on està situada. Arran la presentació de la moció, l’ajuntament s’ha compromés a garantir este servei a tots els centres CAES de la Coma. Des del Grup Municipal Compromís, Neus Herrero recorda que “és un dret de l’alumnat el fet de poder comptar amb este tipus de servei que orienta educativament i pot ajudar a previndre temes com els maltractaments, els abusos i l’assetjament escolar”.
“Nosaltres volem aconseguir coses per a Paterna i, en este sentit, no tenim cap problema en reclamar-les davant qui siga. De fet traslladarem al Conseller d’Educació, Vicent Marzà esta reivindicació dels centres educatius de la Coma” ha manifestat Herrero fent referència a les declaracions de la portaveu del PSOE de Paterna, en les que acusava a Compromís de “deslleialtat” Per reclamar al Consell millores per a Paterna. “Això sí: li demanem a Sagredo que reclame el que ens pertoca, però que deixe d’excusar-se i tirar-li la culpa de tots els mals al Consell i es pose a treballar per als paterners i paterneres” ha afegit Herrero.