Sumpa pretén deixar al carrer 14 famílies que viuen a les colònies militars

Entre les persones que volen desallotjar hi ha 30 menors, una desena de bebés i gent gran amb minusvalues importants.

L’empresa municipal ha informat de paraula a les famílies afincades a les antigues colònies militars que dilluns vinent entraran amb les màquines per enderrocar les colònies militars. Els veïns que ocuparen les vivendes fa vora 2 anys disposen en molts casos de certificat d’empadronament, molts porten els xiquets a l’escola del barri i en la majoria dels casos hi ha constància prèvia que estaven habitant les vivendes. Les famílies demanen una solució per a no quedar-se al carrer en ple hivern. Segons la regidora de Compromís per Paterna Carmen Gayà, “hem arrancat el compromís verbal del regidor responsable que no hi haurà enderrocaments el dilluns”. Si Sumpa compleix finalment l’amenaça de desallotjament, vora trenta menors d’edat es quedaran al carrer sense alternativa habitacional, alguns d’ells bebés de mesos. Al drama col·lectiu de quedar-se sense sostre, s’afegeix, a més, els drames personals de cadascú dels afectats. Alguns d’ells són gent molt major, hi ha un matrimoni octogenari de separats que hi conviuen perquè cap dels dos compta amb altra possibilitat viable d’habitatge. També hi ha una família amb 8 xiquets, dos dels quals no superen els 3 anys. La crisi que ha actuat amb força els darrers anys, s’ha acarnissat especialment amb les persones que en èpoques de bonança econòmica ja es trobaven en una situació precària.
Les regidores de Compromís per Paterna, Carmen Gayà i Neus Herrero s’han desplaçat a la zona per parlar amb els veïns i veïnes afectades i ajudar a trobar una solució perquè estes persones no acaben al carrer. “Al marge dels protocols d’actuació que se segueixen als ajuntaments en casos com este, també està la sensibilitat de les persones que governen. En Compromís pensem que cal buscar una solució i que no es pot deixar al carrer a estes persones, perquè és inhumà” ha manifestat la regidora Neus Herrero qui també ha recordat que el passat any es va aprovar per ple, a proposta de Compromís, una partida pressupostària de 82.500 euros per a casos d’emergència com este i que de moment no s’ha gastat. La regidora també ha denunciat que des que governa Sagredo, només s’ha convocat una vegada la Comissió de Vivenda, altra proposta de Compromís, amb els greus problemes d’habitatge que pateix el municipi.
Sumpa, qui va adquirir les antigues colònies militars que ara es volen enderrocar amb una hipoteca milionària, va nàixer per solucionar els problemes d’aluminosi que afectaven multitud d’habitatges de Paterna mitjançant la rehabilitació de vivendes o l’enderroc d’aquelles irrecuperables i la construcció de noves per a facilitar el reallotjament. Cal recordar que l’empresa mixta Sumpa es troba, a hores d’ara, en procés de liquidació i està sent investigada per irregularitats comeses durant els governs del popular Lorenzo Agustí en què suposadament es finançaren, entre altres coses, concerts de rock i activitats que poc tenen a veure amb la construcció. Amb la crisi l’empresa es declarà en fallida, tot i que els problemes ja venien d’abans fruit, probablement, de la mala gestió i d’irregularitats financeres. “Resulta immoral que Sumpa, que ha dilapidat els diners dels i les paterneres i ha repartit sous astronòmics entre els seus directius, tinga la barra de desallotjar a estos veïns sense donar-los una solució. Però també resultat del tot decebedor comprovar que l’equip de govern d’este ajuntament no estava buscant una solució amb la urgència necessària perquè vora 30 menors i les seues famílies no es queden sense un sostre en ple hivern. Hem instat a l’ajuntament que trobe una solució per al problema general de vivenda i de les llistes d’espera, però també per als casos d’emergència com el de les colònies”. Ha manifestat Gayà. De fet gràcies a la proposta de Compromís es va aprovar una modificació pressupostària de 125.000 euros per al primer trimestre destinada a pal·liar casos d’emergència energètica i de vivenda. Compromís ha instat a l’equip de govern a què es pose en contacte amb els bancs i signen un conveni perquè posen a disposició de l’ajuntament el parc immobiliari que disposen per a solucionar els problemes de vivenda de Paterna.
“En esta foto de tristesa i desesperació de les persones no està el Sagredo somrient que vegem dia rere dia en la premsa” ha apuntat Carmen Gayà i ha afegit “esperem que Sagredo es pose a treballar i done solució a este problema de Paterna sense llançar balons fora com ens té acostumats a fer. Tirant la culpa de tots els mals al Consell valencià per amagar la seua manifesta incapacitat per a gestionar l’ajuntament”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *