Compromís, que ja es va reunir amb la presidenta de l’EMTRE per tal que agilitzara la instal·lació de l’Ecoparc a Paterna, exigeix ara del consistori la neteja i cloenda dels diferents abocadors il·legals distribuïts per tot el terme municipal

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el nostre municipi està cada dia més brut amb escombraries, brutícia i deixalles que van acumulant-se”. Des que el Partit Popular acabara amb el servei d’ecoparc la passada legislatura, els abocadors il·legals s’han convertit en un problema mediambiental, segons denuncia el portaveu de Compromís per Paterna. Estos abocaments estan embrutant zones d’especial interés ecològic com el bosc de la Vallesa, el Borreguet de la Canyada, la Mola, el barranc de la Font i amplies zones de l’horta paternera, tal com ve denunciant l’organització d’esquerres.
Una de les zones que s’està veient més afectada darrerament és el polígon de l’Andana. Este polígon industrial es troba completament abandonat, patint mancança d’infraestructures i una planificació urbanística inacabada. Ara, a estos problemes, s’afegeix el de la proliferació d’abocaments il·legals amb els problemes per a la salut pública que poden esdevindre i la mala imatge que genera este descontrol d’enderrocs i deixalles, en uns moments en què, segons l’organització valencianista, s’ha de fer valdre els polígons industrials locals per com a dinamitzadors econòmics i generadors d’ocupació.
Per al portaveu de Compromís per Paterna “l’obligació de l’Ajuntament, i de qualsevol administració pública, és vetllar per la utilització racional dels recursos naturals amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida, a més de defensar i restaurar el medi ambient. En aquest sentit, la legislació en matèria de residus és ben clara en les competències de cada administració i les seues obligacions”. Per això Compromís demana a l’actual equip de govern, que complisca i done la resposta adequada a les exigències de la ciutadania que reclama una Paterna lliure de brutícia.