“La situació real d’emergència social a Paterna, és un tema que precisa de l’esforç i la complicitat de tots els actors que hi intervenen en la seua gestió i planificació”.

Amb aquesta premissa constructiva els regidors de Compromís per Paterna s’han sentat hui a la mesa de treball organitzada per l’ajuntament per a tractar els temes relacionats amb el Benestar Social.
Lluny de les anàlisis positivistes que s’han pogut sentir els últims mesos en relació a barris concrets, la situació de Paterna és més que preocupant. Paterna té un barri d’acció preferent, altres on la crisi ha agreujat problemes socials estructurals ja existents i,a més, compta amb uns index generals d’exclusió que superen amb escreix la mitjana del país. Si a tot això se li suma la precària situació, tant en recursos humans com en materials, en la que ha de desenvolupar la seua tasca els professionals de benestar social, ens trobem amb un problema molt greu que de no posar-li solució pot acabar esclatant en un futur no molt llunyà.
Des que començara la crisi, per una banda ha augmentat el nombre d’usuaris d’uns serveis socials que ja mostraven símptomes de saturació. Per altra, la gravetat dels casos a tractar també s’ha agreujat arran la darrera desfeta de l’economia. Davant esta situació, lluny d’aportar més recursos per a pal·liar la crisi, els governs del Partit Popular es dedicaren ha desmuntar la, ja precària estructura de serveis socials del municipi retallant en recursos i personal. Ara, gairebé una dècada després que començara la crisi ens trobem amb uns Serveis Socials desbordats i incapaços d’atendre tots els casos que acudeixen a ells amb la qualitat necessària per a donar solucions adequades.
Els serveis socials a Paterna, necessiten d’una gran espenta per tal d’eixir del clot en que anys de despropòsits en la gestió els han ficat.
Des de Compromís per Paterna consideren que per a poder dur endavant esta espenta, cal que l’ajuntament situe l’emergència social com a prioritat en la seua gestió i dedique més recursos materials i personals per al Benestar Social de la ciutadania
Segons l’organització d’esquerres, per abastir estos objectius, el primer que cal és fer un diagnòstic de la situació social de Paterna i de l’estat dels seus serveis socials. Per a fer este diagnòstic previ, cal comptar amb tots els agents involucrats, atenent les diferents vessants del problema per tal de poder arribar a conèixer la autèntica realitat social de Paterna com també les mancances del sistema.
”Els treballadors de l’àrea de serveis socials no poden atendre amb qualitat a les persones necessitades si no disposen de les condicions laborals i les ferramentes necessàries per a fer-ho”, ha manifestat Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna.
Per a la Coalició Valencianista, cal començar a treballar immediatament en un pla que done llum als serveis socials de Paterna, un pla capaç de generar mecanismes de diagnòstics periòdics d’efectivitat del sistema i satisfacció en les persones que en fan ús. Segons el portaveu de Compromís, “volem passar de l’assistencialisme a un model actiu de sostenibilitat i desenvolupament humà. El més important és que tornem a donar esperança a la nostra gent que ho està passant malament, permetent-los eixir del forat i gaudir d’una vida digna al nostre poble”.