Juanma Ramón: “Hem d’acabar amb l’enxufisme i l’opacitat que ha regnat sempre en esta empresa que paguem entre totes i tots els paterners”

Dimarts 8 de març s’ha convocat un Consell d’Administració de l’empresa Pública Gestió i Servei de Paterna (GESPA) per a aprovar la posada en marxa de quatre Borses de Treball Temporal i Rotatiu.
Les borses proposades són la de Conserge de centres, la de conserge d’atenció ciutadana, la Borsa d’operari de neteja i la Borsa d’auxiliar jardineria.
Compromís per Paterna exigirà màxima transparència en la contractació d’estes borses i de qualsevol contractació que es faça a l’empresa pública, tant per als càrrecs directius com per als operaris. Cal recordar que l’organització valencianista ja va denunciar el darrer mes de gener la contractació de tres alts càrrecs d’una forma opaca i sense atendre a criteris tècnics de mèrits i capacitació.
Amb estes quatre borses de treball, l’organització d’esquerres, pretén que no es repetisquen les polítiques que aplicava en el seu dia el PP destinades a convertir l’empresa pública GESPA en una borsa de clientelisme on, amb els diners de tots i totes les paterneres, es contractava de manera opaca per a servir els interessos electoralistes de l’anterior alcalde, Lorenzo Agustí.
Compromís per Paterna critica que en els criteris de contractació que es volen aplicar en estes quatre borses de treball que ara es vol posar en marxa, el que més pes tinga siga l’entrevista personal a la qual se li atorguen 3 punts d’un total de 7,5. Mentre que tindre família nombrosa o no tindre cap mena d’ingrés puntuen només 0,5 punts. En esta baremació proposada per la directiva de GESPA, les rendes familiars per sota de l’IPREM, l’experiència laboral o el ser aturat de llarga durada dóna 1 punt respectivament.
Segons denuncia Compromís per Paterna, evidentment amb esta baremació, tot dependrà de l’entrevista personal i de “l’arbitrarietat” de qui la fa. Quedant molt per darrere els criteris tècnics de mèrits, la capacitació o la situació de necessitat dels entrevistats. Per a l’organització d’esquerres, s’ha de garantir que els llocs de treball públics siguen per a aquells que més ho necessiten.
“Està en les nostres mans canviar el rumb de l’empresa pública de Paterna i encetar un procés transparent que prioritze la capacitació i les necessitats dels candidats” ha manifestat el portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón. El portaveu també aplaudeix el canvi d’actitud del PP que, ara, demana processos públics i transparents en la contractació “tot i que haguérem preferit que esta ‘consciència ètica’ dels populars haguera regnat durant el temps en què dirigien GESPA com si fóra un el seu cortijo contractant dirigents del seu partit per a càrrecs directius i fent clientelisme en la contractació d’operaris”.