Neus Herrero: “Ens hem d’acostumar a consensuar amb les associacions de defensa dels drets de les dones totes les polítiques destinades a la promoció laboral i social de la dona”

El dia 8 de març és el dia de reivindicació dels drets laborals i socials de les dones, reconegut internacionalment i nascut des del feminisme com a reivindicació de la igualtat i de l’equitat entre dones i homes. Per això en Compromís per Paterna pensen que cal demanar un canvi de direcció en les polítiques que estan aplicant les administracions per evitar la feminització de la precarietat i la pèrdua de drets constant de les dones. L’organització valencianista recorda que l’escletxa salarial continua estant per damunt del 25% i que els llocs de presa de decisions estan ocupats bàsicament per homes. Quedant encara una gran part de les dones invisibilitzades i recloses en la responsabilitat de la cura de la llar. Una responsabilitat que encara és veu com una cosa natural per una part de la societat en lloc del treball domestic paritari.
Des de Compromís per Paterna volen mostrar el seu rebuig als manifestos ben intencionats, les paraules grandiloqüents i els actes emmarcats en les celebracions del 8 de març que no van més enllà, mentre les dones continuen patint violències per motiu de gènere, marginació dels llocs de responsabilitat, salaris més baixos i la cosificació de la seua imatge als grans mitjans d’entreteniment.
Per a l’organització d’esquerres, el més important són els fets, així doncs denuncien que tot i haver demanat a principis de gener, la convocatòria de l’Observatori de la Violència de Gènere de Paterna, encara no hi haja data per a la reunió d’este observatori que, segons Compromís, no s’ha reunit des que començara la legislatura.
Segons manifestacions fetes per la regidora de Compromís, Neus Herrero, “no volem continuar amb les paraules, volem passar a l’acció, per això aprofitem el dia de hui per llançar tota una sèrie de propostes destinades a canviar la situació de marginació i precarietat que hui dia, encara, pateixen moltes dones del nostre poble”. La regidora proposa la implantació d’un Servei Municipal d’Atenció Integral Multidisciplinar a les Dones, que treballaria de manera transversal amb totes les àrees, tots aquells temes que afectaren les dones. També proposa el desenvolupament d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats Municipal amb projectes concrets que incidisquen tant en el propi ajuntament com en la ciutadania.
Altra de les reivindicacions de Compromís per Paterna és l’elaboració dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, tenint en compte en tot moment com afectaran les polítiques municipals a les dones.
“El més important de tot és que es consensue amb les organitzacions de dones totes aquelles polítiques que es desenvolupen des de l’ajuntament i que ens puguen afectar com a col·lectiu històricament marginat i desafavorit” ha dit Neus Herrero.