Compromís vol posar de manifest la precarietat en què es desenvolupen les fires itinerants a Paterna com ara la de Comerç i Gastronomia, instal·lada en l’avinguda Europa

El portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ha manifestat que “com cada any, quan torna la Fira Comercial i Gastronòmica que es fa a l’avinguda Europa, ens plantegem la necessitat de tindre ja al municipi un recinte firal estable”. Segons el portaveu esta mesura ajudaria a abaratir costos a l’Ajuntament, fent que els vora 30.000 euros que costa el certamen es reduïren. I que també s’acabara amb les molèsties que ocasiona als veïns de la zona.
L’actual ubicació de la Fira Comercial i Gastronòmica ha estat sempre envoltada de polèmica per les contínues queixes dels veïns de la zona que veuen com els carrers són tancats al transit gairebé dos setmanes generant les molèsties per alteració de la vida diària i que a més pot suposar un risc en no poder accedir un vehicle d’emergències en cas de necessitat.
Compromís per Paterna ja va posar de manifest la passada legislatura la necessitat de comptar amb un recinte firal estable per a evitar malestar als veïns i veïnes, acabar amb la precarietat de les instal·lacions firals i donar continuïtat i rellevància a les diferents fires itinerants. Des de la formació d’esquerres es va apuntar, fins i tot, la possibilitat d’habilitar el coetòdrom per al seu ús habitual, evitant a més les despeses pel seu muntatge i desmuntatge periòdic.
“El PP va fer cas omís de les nostres demandes d’un recinte firal de la categoria que es mereix el nostre poble. Confiàvem que amb el canvi de govern es prendria seriosament este projecte tan necessari per a Paterna. Però malauradament de moment no ha estat així”.
“L’objectiu és que Paterna puga comptar el més aviat possible amb eixe espai estable, de manera que no sols la Fira Comercial i Gastronòmica se celebre allí, sinó que, a més a més, es puguen fer fires sectorials o la Trobada del Foc, entre d’altres. Ha de ser un recinte que fomente l’associacionisme, dignifique este tipus d’esdeveniment i, sobretot, que done suport al nostre comerç local, motor de la nostra economia”, conclou Juanma Ramón.