Compromís durà al ple una iniciativa per a recuperar la toponímia tradicional i la senyalització de camins, partides i barris

Els Clots, El Rabosar, El Palmar, La Lloma Redona, La Cova de la Mel, etc. Són algunes de les toponímies que vol recuperar Compromís per Paterna ja que, segons la coalició valencianista, formen part de la cultura de la localitat. Alguns dels noms que reivindica Compromís continuen hui dia en ús, mentre que altres, han estat castellanitzat (Fuente del Jarro en lloc de Font del Gerro) o simplement han estat substituïts per altres noms en canviar el tipus d’explotació del sòl, d’agrari a industrial.
Segons paraules del regidor de Compromís per Paterna Santiago Lucas “el que pretenem és recuperar aquells noms tradicionals del nostre municipi i que formen part de la nostra història i cultura i que, en molts casos, tenen a vore amb l’ús que es feia de la terra o de les seues particularitats. Tenim un poble amb una història molt rica i hem de recuperar-la com a part de la nostra memòria col·lectiva”. Segons el portaveu de Compromís, la formació d’esquerres buscarà fórmules intermèdies respectant en alguns casos la doble denominació perquè “la toponímia està viva i també ha d’anar acceptant canvis de denominació pel canvi d’ús del sòl i de la parla de la gent”.
Compromís per Paterna sol·licitarà la realització d’un estudi per part de totes les àrees implicades del consistori (Urbanisme, Arxiu, Oficina d’Ús del Valencià…) amb la col·laboració d’aquelles persones especialistes en la toponímia de Paterna per a delimitar les partides, localitzar els camins, els barris i paratges d’especial interès.
Compromís per Paterna presenta esta iniciativa emmarcada dins la campanya “Paterna és teua!”, que pretén, entre altres coses, la recuperació i potenciació de la cultura i les tradicions de la localitat i l’empoderament per part de la ciutadania assimilant la seua tradició i cultura com un fet col·lectiu i canviant.