Juanma Ramón: “de moment el pufo creat pel PP ens ha costat 2,7 milions al poble valencià, per això demanem l’ajuda de la Generalitat Valenciana perquè ens ajude a aportar llum a este projecte”

Compromís per Paterna demana al Protectorat de les Fundacions pertanyent a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, l’accés a l’expedient de la Fundació per a la Innovació de la Infància de la Comunitat Valenciana (FIICV) per tal de poder aclarir a la ciutadania de Paterna el que va succeir amb este “destarifo” orquestrat per l’exalcalde Lorenzo Agustí i Ramon Congost, director d’AIDICO (soci junt amb l’ajuntament de la fundació que va crear la superguarderia).

Des de Compromís per Paterna denuncien que, darrerament, ha costat a les arques públiques 2,7 milions d’euros, que ha hagut de pagar la Generalitat Valenciana com avalista de l’operació de crèdit amb Bankia.

Per a la formació d’esquerres, la sospita que tot allò relacionat amb la FIICV “olorava malament” ja va començar quan des del govern municipal, a les passades legislatures, posaven excuses per a facilitar tota la informació referent a la superguarderia inclús faltant a la seua tasca com a patrons de la Fundació de vetllar pels interessos del poble de Paterna.

La coalició nacionalista posa com a exemple que Anne de Vicente, directora de la superguarderia, tinguera a la seua disposició un cotxe oficial, entre 2008 i 2010, que va costar 17.594 euros. Diners públics de la Fundació per a la Innovació de la Infància (FIICV), i que AIDICO va decidir gastar en esta despesa “més que qüestionable”. Per altra banda, el nepotisme i l’amiguisme es van donar ja que d’Anne de Vicente estava casada amb Bruno Broseta, ex director de la Xarxa d’Instituts Tecnològics (REDIT) entre 2002 i 2007, xarxa on està integrat AIDICO (soci, juntament amb el consistori de la superguarderia); i que també va ser entre 2007 i 2014, secretari autonòmic d’Indústria i secretari autonòmic del Sector Públic Empresarial, a més de ser germà dels Broseta Abogados, firma que va assessorar legalment a Agustí en molts dels seus projectes, com ara Zona Franca.

Segons manifestacions fetes pel portaveu municipal de Compromís per Paterna, “volem obrir finestres i calaixos i que es puga fiscalitzar la gestió d’estos anys de “despilfarro”. Potser no trobem cap il·legalitat en tot el procés, però el que sí que tenim clar és que la gestió de la superguarderia, a banda d’haver demostrat molta incompetència, ha mancat de tota ètica”.