Les obres s’enviaran via telemàtica. L’última paraula la tindran els usuaris de facebook que podran triar entre les 10 obres seleccionades per un jurat compost per professionals del sector editorial

Dins la campanya de promoció dels valors culturals de Paterna “Paterna és teua!”, Compromís presenta, ara este Certamen literari al qual es podrà presentar qualsevol escriptor o escriptora major de 18 anys sempre que els seus textos estiguen escrits en valencià, siguen inèdits i no hagen estat premiats ni estiguen pendents de resolució en un altre concurs.
Les bases del concurs literari es poden consultar al facebook de Compromís: Coalició Compromís per Paterna. També s’ha habilitat un correu perquè els participants puguen enviar els relats: [email protected]. El jurat designat per l’organització convocant comptarà amb la presència de professionals del sector editorial i persones relacionades amb el món literari. Este jurat triarà 10 obres d’entre els textos presentats que seran exposades al facebook de Coalició Compromís per Paterna, perquè els usuaris d’internet determinen, donant-li al “like”, quina serà l’obra guanyadora.
L’organització no admetrà en cap cas textos amb continguts racistes, homòfobs, sexistes o masclistes ni que siguen contraris respecte als drets de les persones i de la infància.
El premi al relat guanyador consistirà en 300 € en metàl·lic. El treball guanyador i els esments d’honor seran publicats en la web de Compromís per Paterna. El nom de la persona guardonada es donarà a conèixer als participants i als mitjans de comunicació, amb temps suficient abans de l’entrega del guardó, que coincidirà amb el ‘Sopar a la Fresca’ que aquesta organització celebrarà a finals de juny a la Plaça del Poble de Paterna.
Des de Compromís per Paterna, la seua regidora, Carmen Gayà ha manifestat que “amb el Certamen sobre “Política i Eròtica, Eròpolis” pretenem encetar la transversalitat i la frescor a l’hora de posar noves mirades sobre la política. La creativitat es fa necessària per tal de traure del fet polític tot el tradicionalisme més formalista. Volem una mirada pícara sobre la política i un punt de color sobre un món, que de vegades, peca de ser massa fosc. Esperem una alta participació i encetar amb este I Certamen noves formes de “seducció positiva” entre la ciutadania i la política”.