Juanma Ramón: “L’herència dels governs populars ens deixen casos com el de la Finca Groga, on la degradació i l’abandó institucional han fet que la convivència en la zona siguen impossibles”

El problema de la Finca Groga ve de lluny però amb el pas dels anys ha anat agreujant-se fins arribar a la situació actual d’inseguretat, degradació i abandó insuportables per al veïnat que l’habita. Representants de la Finca Groga venen demanant solucions per a esta situació, sense que, fins ara, s’haja fet res. Els governs populars de les passades legislatures miraven cap altra banda mentre la convivència veïnal i les instal·lacions comunes anaven degradant-se. Ara, amb el nou equip de govern, malauradament, res no ha canviat, i és per això que els veïns tornaren a demanar al passat Ple solucions per a la zona. L’ajuntament es va comprometre a crear una mesa de treball amb tots els grups municipals, tècnics i policia per a afrontar el problema.
Hui divendres ha tingut lloc la mesa de treball sobre la Finca Groga. En ella Compromís per Paterna ha insistit al govern la necessitat de desenvolupar un pla d’ajudes per a la rehabilitació per a comunitats de veïns per a evitar la degradació del parc de vivendes del poble que ja es troba, en molts casos, molt envellit. Per a l’organització d’esquerres cal este pla per tal d’ajudar als propietaris, que en la majoria de casos viuen en situacions de precarietat econòmica, a solucionar els problemes derivats de l’estat d’abandó i deteriorament de les instal·lacions comunitàries com és el cas de la Finca Groga.
Altra de les solucions aportades per Compromís és instar a l’equip de govern a intensificar les negociacions amb els bancs, propietats de gran part de les vivendes de la Finca Groga, perquè, en primer lloc, es facen càrrec de les mensualitats de despeses de comunitat impagades des que es feren amb la propietat de les vivendes, i per altra que les que romanen buides siguen destinades a solucionar el problema de mancança d’habitatges que arrossega Paterna.
Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna conclou “esperem que els treballs d’esta mesa es traduïsquen en fets. Els veïns estan farts de paraules i reunions i volen que els polítics fem la nostra tasca donant solucions als seus problemes”.