Carles Martí: “des de Compromís per Paterna demanem a l’equip de govern un esforç i una major implicació en la protecció de la massa arbòria de la Canyada que està veient-se afectada darrerament per plagues i la poda i tala indiscriminada”

Compromís per Paterna vol fer-se ressò del malestar veïnal arran les últimes actuacions en les podes i tales d’arbres a la Canyada. Per a la coalició d’esquerres i ecologista, esta forma d’actuar deixa entreveure un futur gens esperançador per a la massa boscosa d’esta zona de Paterna. Des de Compromís, el seu regidor Carles Martí ha manifestat “els pins de la Canyada no es poden vore com un problema per a les voreres, sinó com un patrimoni natural que cal respectar i protegir”. En este sentit des de l’organització valencianista fan referència a poblacions d’altres països europeus on la planificació urbanística i l’adequació dels carrers es fa tenint en compte els arbres preexistents, buscant l’equilibri entre la natura i les necessitats urbanes.
“L’ordenança municipal té com a finalitat protegir l’arbrat del poble i, especialment el de la Canyada on és més nombrós” ha manifestat el regidor Martí en referència a les darreres podes i tales de pins de gran tamany dutes a terme pel consistori.
Compromís per Paterna demana al govern municipal per una banda posar en marxa el pla, presentat per Compromís, contra les plagues aprovat per unanimitat al ple de novembre de 2014 per a fer front a les plagues de tomicus i processionària que tant de mal estan fent al bosc de la Vallesa, i en segon lloc, encetar una política planificada de reforestació d’aquelles zones on estes plagues han traduït el nombre d’arbres, o aquelles zones limítrofes del bosc on la massa forestal és més escassa.
“A Paterna comptem amb un banc d’arbres important i és per això que caldria replantar tots els exemplars allà on calga i no anar improvisant per a fer-se la foto plantant arbres on la massa forestal ja està consolidada” ha conclòs Carles Martí.