El nom del jove assassinat pel grup neonazi el 1993 mai va ser inclòs a la borsa de retolació de carrers de Paterna

Compromís per Paterna considera que “l’assassinat del jove Guillem Agulló no pot passar a l’oblit. Ara s’han complit 23 anys d’aquell crim feixista, els culpables del qual eixiren al carrer després de penes de presó irrisòries . Des de Compromís volem mantindre viva la memòria d’este jove assassinat el 1993 per un grup neonazi, raó per la qual demanarem el 2013 que el consistori, seguint el protocol vigent en la retolació de carrers, incloguera en la borsa de noms el de Guillem Agulló”.
La proposta que va ser aprovada per unanimitat, també incloïa que l’Ajuntament de Paterna s’adherira a la Plataforma d’Acció Popular contra la Impunitat, tal com feren alguns ajuntaments, donant suport a víctimes de la violència ultra, intolerant i neofeixista.
L’acord va comptar amb el suport de tots els grups municipals al ple d’abril de 2013. La sorpresa ha vingut quan Compromís, amb motiu del 23 aniversari de l’assassinat d’Agulló, s’ha interessat per saber si esta moció s’havia materialitzat. Després de diferents gestions, la coalició valencianista s’ha assabentat que l’aleshores govern municipal del PP, no havia ni instat a la inclusió del nom del carrer Guillem Agulló a la borsa de retolació de carrers existent al municipi.
Des de l’organització d’esquerres, el seu portaveu, Juanma Ramón critica la “mala gestió” dels governs populars a la passada legislatura: “ara ens queda més clar que mai, la idea que té el PP sobre allò que suposa la democràcia. El Partit Popular va ignorar acords plenaris i va barrar el pas a què un jove assassinat impunement per l’extrema dreta puga rebre el merescut reconeixement al llistat de carrers de Paterna”.
Per al portaveu municipal de Compromís, esta actitud del PP els alinea amb la dreta més extrema que, malauradament, està tornant a ressorgir en Europa “com un fantasma que ens recorda cada vegada que reapareix, la part més fosca dels éssers humans”.
Des de Compromís insten a l’actual govern a incloure immediatament el nom de Guillem Agulló en la borsa de retolació de carrers per assegurar que en breus Paterna puga tindre un carrer dedicat a esta víctima del feixisme i la intolerància.