Compromís demana la revisió del servei de lloguer de bicicleta de Paterna

Compromís per Paterna considera que la ciutadania no es pot permetre pagar tant per un servei que any rere any perd usuaris, ja que el 2011 comptava amb més de 22.000 i l’any 2015 no arribava als 10.000 segons els informes del propi ajuntament. La despesa que paga el consistori a l’empresa adjudicatària del servei suposa 100.963,68 euros anuals per a fer front a 9.379 usos, més de 10 euros per cada ús.
Des de Compromís per Paterna, el seu portaveu, Juanma Ramón ha manifestat “esta és una herència més de l’època del despilfarro i la improvisació del PP” i insta a l’actual equip de govern a “donar passos per a evitar el descontrol en la despesa” i proposa com a primer pas la re municipalització del servei que ha caducat enguany i que actualment continua gràcies a una pròrroga de 12 mesos. Per a Juanma Ramón, “en Compromís estem per la utilització de mitjans de transport nets, així doncs, si re municipalitzem el servei, podrem donar un millor servei sense que els i les paterneres hagen de pagar tant”.
La coalició valencianista demana també que es treballe en campanyes de conscienciació de la població sobre l’ús de la bicicleta i transport alternatiu per una banda, i que es planifique i amplie la xarxa de carril bici de la població per altra.
“En compte de gastar-se tants diners en pagar a una empresa privada per oferir un servei que no acaba de quallar, considerem que caldria invertir en ampliar la xarxa de carril bici i potenciar l’ús d’este mitjà de transport en general com alternativa al cotxe”. Compromís per Paterna aposta per potenciar l’Entitat Metropolitana del Transport tal com va ser aprovat al darrer Ple a proposta de Compromís.