Dolores Guillem: “som conscients que davant un accident cardiovascular, és importantíssim la rapidesa i habilitats dels primers auxilis per això és primordial formar a la població”

Davant els casos de morts d’esportistes ocorregudes mentre participen en proves d’atletisme, el darrer cas ocorregut este cap de setmana a Madrid, posa de manifest la importància de la prevenció de les malalties cardiovasculars que, a hores d’ara, suposen un 40 % del total de decesos a l’Estat espanyol. Per a la formació d’esquerres, quan ocorre un accident cardiovascular es primordial la rapidesa i habilitat del primers auxilis, augmentant la possibilitat de supervivència en més d’un 160% amb una correcta maniobra de reanimació.
En este sentit, Compromís demana, que l’ajuntament de Paterna, com a administració més propera a la ciutadania, encapçale la conscienciació i la formació dels i les ciutadanes per a donar una solució a este problema.
La coalició valenciancista opina que a Paterna hi ha persones capacitades per a formar i ajudar als nostres veïns en este procés, “es tracta del personal de Protecció civil, gent molt ben formada i que disposa del coneixement i la preparació per tal de realitzar estos cursos de reanimació cardiopulmonar i primers auxilis per a les associacions, entitats, clubs esportius etc del municipi” ha manifestat la regidora Dolores Guillem.
A més de realitzar cursos, Compromís per Paterna, portarà al ple d’abril la proposta de realització de campanyes de sensibilització de la ciutadania tant en l’atenció dels accidents cardiovasculars, com de la prevenció dels comportaments de risc.
La moció que portarà Compromís per Paterna al proper ple també preveu que es demane la col·laboració de la Conselleria de Sanitat en esta campanya de sensibilització i formació de la ciutadania paternera.