Compromís recorda que les obres començaren en 2009 però que mai va es finalitzar, sense que quede massa clar el perquè.

L’any 2009 començaren les obres per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional en la carretera de Manises. L’edifici projectat contemplava una residència amb 36 places internes i 20 per a centre de dia, places suficients per a fer viable la dotació. 7 anys després només s’ha acabat un primer mòdul, amb fons del “Plan E”, en el que hi ha espai, únicament, per a 12 places i les zones comuns, la qual cosa el fa inviable.
Segons Compromís per Paterna en tot este temps la demanda de places per a la residència s’ha vist incrementada a Paterna, forçant als usuaris a emigrar a residències d’altres poblacions com Xàtiva o Gandia amb el perjudici que ocasiona a les persones amb diversitat i a les seues famílies.
En Compromís per Paterna asseguren haver parlat amb els responsables de la Conselleria de Benestar Social i els han traslladat la seua disposició per tal de dotar la residència amb els fons necessaris per a posar-la en funcionament, una vegada finalitzades les obres.
Des de Compromís per Paterna, el seu portaveu municipal ha manifestat “garantir la justícia social ha de ser un objectiu prioritari per a este ajuntament i les persones amb diversitat funcional i les seues famílies tenen dret a viure de manera digna al nostre municipi”.
Per a l’organització d’esquerres només cal voluntat política per a acabar la residència i evitar la diàspora dels i les paterneres amb diversitat funcional cap a altres poblacions del país. “No pot ser que Paterna, amb pràcticament 70.000 habitants no puga garantir eixe servei als seus habitants” ha finalitzat Juanma Ramón.